Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hailey Bieber og Levi's vil kjøpe tilbake dine brukte jeans
Hailey Bieber for Levi's

Nå vil Levi’s kjøpe tilbake dine brukte jeans

Og de får hjelp av Hailey Bieber.

En grønn bølge skyller over motebransjen, og både små og store aktører tar nødvendige grep for å sikre en mer bærekraftig mote for fremtiden. Et populært valg både for forbrukere og bransje er å tenke gjenbruk. For sistnevnte kan det bety blant annet recommerce og buyback.

Som når Levi’s nå vil kjøpe tilbake dine brukte jeans – med god hjelp fra blant andre Hailey Bieber.

Enklere å finne den perfekte vintage-jeansen

Det er også en svært god nyhet for alle som vet hvor vanskelig det kan være å finne det perfekte paret med vintage jeans.

Med merkets secondhand-satsing blir det lettere – Levi’s Secondhand er enkelt og greit en recommerce-side for brukte jeans og denimjakker fra jeansgiganten.

Noe av utvalget vil være håndplukket vintage, men størstedelen kommer rett fra kundene selv, skriver Vogue. Fra og med nå kan man levere inn sine brukte Levi’s denim-plagg – selv de som er ødelagte – mot en gavesjekk for et fremtidig kjøp, og god samvittighet.

Det er imidlertid uklart om ordningen vil gjelde i Norge.

Hailey Bieber i Levi’s Secondhand

Levi’s støttes av superstjerner

Med seg på laget har jeansgiganten fått superstjerner som Hailey Bieber, Jaden Smith, Amber Valletta og Lily Aldridge i tillegg til både bærekraftsforkjempere og klimaaktivister (ja, aktivisme er nemlig på moten).

Dominique Drakeford i Levi’s Secondhand

Markedsansvarlig Jen Sey sier til Vogue at nesten 60 prosent av Gen Z allerede kjøper secondhand. Hun understreker også at man ved å kjøpe et par brukte jeans sparer rundt 80 prosent CO2-utslipp og 0,7 kilo avfall sammenlignet med å kjøpe nytt.

– Vi vil gjøre Levi’s Secondhand til det mest naturlige i verden. Denne lanseringen er det første steget på veien, men definitivt ikke det siste, legger hun til.

Whitney R. McGuire i Levi’s Secondhand

Les også: Hailey Bieber og Justin Bieber i sengen for Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer