Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå kan du lukte som verdens mest hatede kjendis

Lanserer parfyme.

Gwyneth Paltrow tronet i 2013 høyest i Star Magazine sin utrolig lite smigrende kåring over verdens mest hatede kjendiser. Grunnen til det er nok hennes helt usansynelig plettfrie livsstil, som hun ikke er fremmed for å fronte gjennom siden GOOP. Ingen liker en for flink pike, og Gwyneth legger ikke skjul på at hun er det.

Den amerikanske skuespilleren forteller deg nemlig hva du må spise og ikke spise, hva du skal ha på deg, hva du må gjøre for å redde miljøet, hvor du skal reise, hvordan du skal ha det i hjemmet ditt, og nå – hvordan du skal lukte. Alt med et stort Hollywood-smil selvsagt, men folk liker ikke Gwyneth for det.

Hun har allerede lansert økologiske sminke og hudpleieprodukter, og nå er tiden inne for å lage en parfyme med den samme rene ingredienslisten. 

Den har fått det minimalistiske navnet «Edition 01», og er ifølge henne selv både sofistikert, kompleks, vakker og helt harmløs mot kroppen din. Parfymen er inspirert av vinterens dufter og følelse.

– Jeg liker så godt vinteren, og all familie-tiden som kommer sammen med den. Alle er inne og koser seg sammen i sofaen, forteller stjernen til Elle.com

gallery-1478088336-fragrance-and-candle

Gwyneths første duft skal dufte røkt, med en miks av sypress, frankinscense, labandum, vanilje, kløver, juniper og bark fra Styrax.

Som den spirituelle kvinnen hun er tillegger hun selvsagt parfymen holistiske, helende kvaliteter.

– En av de mest fantastiske tingene med all denne barken og alle disse urtene og ting som generelt gror i naturen er at de alle har, fra et mytisk synspunkt, helende kvaliteter, forteller hun i forbindelse med lanseringen.

Vår parfymeekspert, Henia Gamborg hos Heaven Scent, er enig i at dufter kan påvirke følelsene våre og at noen av dem kan få deg til å bli avslappet.

Les også: Hvorfor velger vi den parfymen vi gjør? – Vår faste parfymeekspert forklarer. 

– Dette går jo da under kategorien aromaterapi. Visstnok er vanilje den lukten som virker aller mest avslappende på menensker. Kanskje det vekker dyptliggende minner om morsmelk?, forteller hun til Melk & Honning.

Gamborg har et ambivalent forhold til kjendiser som skal skape egne parfymer.

– Ang. dufter og kjendiser; De må jo tjene penger på noe stakkar, men jeg vet ikke helt hvor involvert alle disse kjendisene er i selve prosessen annet enn at de ønsker seg den slik og slik, de sier hva de tenker til et PR-team og så gjør «nesen» (Red.anm: en person som er ansatt for sine enestående luktegenskaper) resten. Er tax-free kundene heldige er det en innertier og den blir supergod. Jeg mener – det er jo lov å håpe, konkluderer parfymeeksperten.

«Edition 01» har fått en prislapp på 1400 kroner og duftlyset i samme serie koster rundt 600 kroner.

Lurer du på hvilken parfyme de i den norske motebransjen sprayer seg med hver morgen? Les mer her. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer