Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Sophie Turners Instagram-stories (Instagram @sophiet)

Nå fjerner Instagram disse filtrene

Allerede brukt av flere hundre millioner brukere.

Lenge var det hundefilteret som gjaldt både på Instagram stories og Snapchat. De siste månedene har likevel andre filtere fullstendig tatt over, blant annet det futuristiske Beauty3000, Fix me, Holy Bucks og Plastica. Både kjendisene og mannen og kvinnen i gata har latt seg friste til å poste stories der man benytter seg av disse.

Nå ser det ut til at leken er over. Spark AR bekrefter at de kommer til å fjerne alle filtere som kan assosieres med plastisk kirurgi fra Instagram.

Dette fordi det kan være skadelig for unge menneskers psykiske og fysiske helse.

Les også: Nå slår Instagram ned på kjøpte følgere og falske brukere

Instagram @Kyliejenner – @holymariia – @kingprincess69 – @teddy_quinlivan

Selskapet som står bak alle de kunstig intelligens-baserte filtrene på Instagram skriver i en uttalelse at de «ønsker å bidra til en positiv opplevelse for folk og derfor nå vil revurdere deres nåværende retningslinjer siden dette i bunn og grunn handler om velvære».

Ifølge Dazed Beauty ble Plastica-filteret brukt av hele 170 millioner mennesker den første måneden det ble lansert.

Filteret Fix me, der man fikk påført streker og ord som «løft» i fjeset slik som hos en plastisk kirurg, ble for få uker siden slettet etter massiv kritikk på Twitter.

Game of Thrones-skuespiller Sophie Turner (toppbildet) er blant de som brukte filteret på en humoristisk måte, mens hun kritiserte influencere som promoterer slankemidler via Instagram.

I september valgte Instagram forøvrig å oppdatere regelverket slik at poster som omhandler plastisk kirurgi eller slankeprodukter ikke lenger vil vises til personer under 18 år. Dette skal også gjelde på Facebook.

Det er foreløpig ikke kjent når eller om Spark AR eventuelt vil reintrodusere disse filterne – og hva man i så fall kan forvente seg av advarsler eller liknende til brukerne.

Les også: Instagram lanserer «sensitivity screens»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer