vogue iphone

Instagram lanserer «sensitivity screens»

Vil ivareta unges psykiske helse.

Etter at Adam Mosseri tok over roret hos Instagram i fjor har sosiale medie-plattformen tatt en rekke grep for å ivareta unges psykiske helse.

Nå lanserer de såkalte sensitivity screens i et forsøk på å skjerme brukerne mot innhold relatert til selvskading eller selvmord.

I tillegg til å gjøre bildene uskarpe, vil Instagram blokkere bilder av selvskading som dukker opp i søk, kontoanbefalinger eller hashtags. Selskapet mener disse endringene vil gjøre det vanskeligere for folk å se bildene. Søker du på hashtags som «cutting» eller «suicide» i dag, vil du få opp en advarsel. Her kan du velge å se bildene eller trykke «Få støtte» for å bli sendt videre til en side med hjelpetelefon og tips.

Tiltaket fra Instagram kommer i kjølvannet av selvmordet til den britiske tenåringen Molly Russel tidligere denne måneden som foreldrene mente kunne ha vært et resultat av selvskadings- og selvmordsbilder hun hadde blitt eksponert for på sosiale medie-plattformer som Instagram og Pinterest.

«Vi har allerede tilbud til personer som søker etter slike hashtags, men jobber med ytterlige måter for å hjelpe. For eksempel vil vi kunne koble personene sammen med organisasjoner vi jobber med», sier Mosseri til The Telegraph.

Hovedbilde via Vogue Italia

Les også: Nå slår Instagram ned på kjøpte følgere og falske brukere