Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Processed with VSCO with kk2 preset

Motesafari i London

Våre beste tips til hvor du bør bo, shoppe, spise og feste i en av verdens kuleste byer.

Nesten 15 millioner mennesker bor i selve London by og omegn, og nesten 20 millioner mennesker besøker byen årlig. Med dét er det ikke rart at det stadig havner på topplisten over verdens desidert mest besøkte turistmål. London er så mye; eksentriske kunstnere som holder til i falleferdige stappfulle varehus i Øst-London, businessfolk som jobber døgnet rundt i høye glassbygg, de såkalte «beafeterne» som forteller deg om Tower of Londons dystre historie, og verdens aller rikeste mennesker som glir forbi i sine S-Class Mercedes. Alt av ytterpunkter er tilstede, og alt i mellom.

Med så mange valgmuligheter, er det lett å trå feil. Vi har derfor samlet en del tips slik at du skal slippe å måtte google fingrene av deg i forkant.

Steder å bo

Veldig mange som har vært i London en del ganger, vet at byen har en god del utrolig stusselige hoteller. Dersom man går for det første og beste kan man lett havne et sted som både er skittent og falleferdig. Det er ikke tvil om at storbyen har haugevis av fantastiske hoteller også, men da må man selvsagt punge ut mange tusen per natt.

Beliggenhet har selvfølgelig mye å si, men det offentlige transportsystemet i London går såpass som smurt at det aldri er vanskelig å komme seg fra A til B.

Av hoteller er York & Albany i nærheten av Regents Park å anbefale, på grunn av de fine rommene, beliggenheten i nærheten av Regents Canal som minner om Amsterdam, Gorden Ramsay sin egen restaurant på hotellet, og at det er relativt prisgunstig.

Vil du bo enda mer sentalt, og liker en «Se og bli sett»-stemning, er trendy The Hoxton sine hoteller ved Holborn eller i Shoreditch stedet, eller The Ace i Shoreditch.

The Hoxton

Frokost/Brunsj

Avhengig av om du har danset deg inn i natta dagen før eller ei; start dagen med en Bellini eller en Bloody Mary på stilige Bistrotheque like i nærheten av Victoria park. Det hvite, industrielle lokalet er alltid fullt av liv i helgene – om du er heldig spiller en pianist moderne hits på flygelet mens du er der. Når det kommer til maten bør du bestille enten avokado, posjerte egg, cornbread, koriander, løk og hot sauce, eller pannekakene med nyrørte blåbær. Mums!

Med en av Londons aller fineste parker like i nærheten anbefaler vi å ta en rolig rusletur i «Vicky park» etter brunsjen, om været tillater det. Med alle joggerne, hundene, og familiene føles det ut som Central Park i New York.

Har du noen gang uttalt «smoothie bowl er like godt som godteri», og liker små bortgjemte steder? Test ut Pride Kitchen i det sjarmerende, fargerike smuget Neal’s Yard i Covent Garden. Der har de alt mulig av sunne valgmuligheter som kicker i gang kroppen før en dag med shopping.

Er du heller av typen som foretrekker å slenge i deg en ordentlig god kopp kaffe og et nystekt bakverk? Bestill en flat white og spis en mandel croissant fra Fernandez & Wells i Lexington Street i Soho.

Begge bildene er fra Bistrotheque, via bon.se/blogs/frida-vega-salomonsson

Lunsj

Nå er det på tide å sette inn shoppingstøtet. Om du har vært i London før vet du at man praktisk talt konstant går i kø på fortauene langs Oxford street og Regents street. Det er verdt å ta en kjapp tur innom Topshop på hjørnet av Oxford Circus, &Other Stories i Regent’s street, og relativt nyåpnede ARKET bare et steinkast unna, men ikke bruk opp all shopping-energien her.

Beveg deg heller mot sør-øst i retning av Soho. Her finner man Machine-A som er en legendarisk destinasjon for nisjete, high-end merker. De fører blant annet Raf Simons, Maison Margiela, Gosha Rubchinskiy og Dilara Findikolgu. Det fornemme shoppingsenteret Liberty er verdt et besøk for sitt nøye og godt kuraterte utvalg av hudpleie- og sminkemerker, i tillegg til at det er fantastisk julete. På Beyond Retro finner du ditt neste par vintage levis jeans, vintage kordfløyels-plagg og fuskepelskåper. Litt lenger ned finner du også Dover Street Market, som er en selvsagt spot å få med seg for enhver fashionista. Den Rei Kawakubi-startede konseptforretningen strekker seg over fem etasjer, og huser i tillegg til Kawakubi sitt eget merke Comme des Garcons en rekke av verdens aller dyreste og mest eksklusive.

I tillegg finner du både streetwear-sjappa Supreme, det tøysete og morsomme klesmerket Lazy Oaf sin egen butikk, en Aesop-butikk, en gigantisk Wholefoods-sjappe, og Fiorucci sin mye omtalte nye forretning rett i nærheten.

Etter noen timer i dette området er det på tide med en god lunsj. Det finner du hos Mildred’s, der de serverer helt fantastiske vegetariske retter som faller i smak selv hos de som ikke pleier å spise plantebasert kost. Gå for Sri lankan sweet potato and green bean curry with roasted lime cashews, pea basmati rice and coconut tomato sambal, for en smaksopplevelse av de sjeldne.

Etter lunsjen har begynt å legge seg og du vil traske videre kan det være verdt å ta turen gjennom Carnaby Street, der de er kjent for å velge relativt voldsom julebelysning. I år er temaet Christmas festival, og gaten har et overheng av palmer, glitter og stas.

Er det luksusshopping du er ute etter bør du også ta turen bort noen få kvartal til gatene New Bond Street, Bruton Street og Conduit Street der Isabel Marant, Mulberry, Fendi, Dior, Dolce & Gabbana, Hermés og Burberry alle holder til.

Nå som ettermiddagen begynner å falle på kan det være fint å komme seg opp i høyden for å ta et glass vin mens du kikker på solnedgangen. Den fineste utsikten i nærheten får du fra toppen at The National Portrait Gallery.  

Har du enda flere timer å avse er det verdt å ta en turen nord-øst, til Shoreditch-området. I Redchurch Street ligger hippe, «scandi»-aktige butikker som selger interiør og mote på rekke og rad sammen med koselige kaféer. I nærheten finner du også Boxpark, der 10-15 pop-up butikker og spisesteder selger alt fra soft-is med obskure smaker, funny kort og gaveartikler til små streetwear-merker. Da kan du i stedet for å ta en drink på The National Portrait Gallery ta en drink på The Cocktail Trading Company, som blant annet serverer en drink i et skjell med tilhørende skje.

Fiorucci, via The Hollywood Reporter

Mildreds, via prettyhungryme.com

Utsikten fra National Portrait Gallery, via Blog.trymykitchen.com

Middag

Etter å ha tatt en av de 40 000 (!) überne i London har hjem mot hotellet ditt, er det på tide å gjøre deg klar til en kveld i London. Her bør man nok en gang holde tunga rett, ettersom London har endeløst mange restauranter, barer, puber og klubber; alt fra KFC til members clubs du ikke slipper inn på med mindre du er noen. 

For en rå sushi-opplevelse og utsikt drar du på Sushi Samba i Soho. For deilig casual, «hipster-tidlig-i-tjueårene» vibber drar du på Vodoo Rays i Dalston og spiser nydelig Pizza «by the slice». For superromantisk og autentisk italiensk stemning og mat drar du på Campania & Jones i nærheten av Colombia Road. For dem som er frelst av steam buns med pulled pork og liknende fyll drar du på Bao i Soho.

Fest

Engelskmennene er ekstremt gode på fest. Å ta seg en øl eller tre etter jobb er sedvane, hver eneste dag. Har du vært i London før og er mer lysten på noen litt mer classy alternativer er Bob Bob Richard i Soho en klassiker, kjent for sitt art deco interiør og «ring for champagne» knapp ved hvert av bordene. Er du minst like glad i martinier som James Bond, bør du dra på Duke Hotel i Mayfair sin ekstremt fornemme bar. Ifølge dem selv – og mange andre – har de verdens desidert beste martinier. De kommer rullende bort til bordet ditt med en tralle i messing, og lager med stor kjærlighet hver eneste martini som blir bestilt fra den omfattende menyen.

Vil du virkelig føle at du ikke er i Oslo lenger – dra på Experimental Cocktail Club i China Town. Her må du vite adressen nøyaktig for inngangen er helt anonym med unntak av en liten ringeklokke. Kommer du innenfor leder en bratt trapp opp til en liten, fantastisk cocktailbar over to plan.

Er det danse du vil er det Dalston som gjelder. Stikk på Visions Video Bar for å danse rumpa av deg til heavy hip hop-beats, eller på Dalston’s Superstore for å shake sammen med eksentriske, utadvente personligheter.

Er det techno og house som er greien din snakker alle om det relativt nyåpnede Printworks. Det er en nedlagt papirfabrikk omgjort til megaklubb nede ved Themsen, startet opp av folk tilknyttet legendariske Fabric. Her må man bestille billetter ukesvis i forveien ettersom det er superpopulært.

Sushi Samba

Experimental Cocktail Club

Printworks

 

Les også: De største streetstyle-trendene fra London Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer