Cynthia Nixon i videoen "Be A Lady They Said" Foto: screenshot

"Be A Lady, They Said"- videoen med Cynthia Nixon som fortellerstemme går viralt. Foto: skjermdump

Motemagasinets video går viralt på nettet – se hvorfor

Snart sett av én million.

Motemagasinet Girl Girls Girls står bak videoen «alle» snakker om, og som nå går viralt på nettet.

I lys av den knusende dommen mot den en gang så mektige filmmogulen Harvey Weinstein, er lanseringen av den tre minutter lange videoen, som snart er sett av én million mennesker, perfekt timet. Nå hylles den verden over for sitt kraftfulle feministiske budskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fotograf Claire Rothstein som står bak magasinet som lover å bringe oss tilbake til en tid der motemagasiner var en slags virkelighetsflukt. På sin Instagram-profil til sine snart 100 000 følgere, skriver magasinet at de skal bringe tilbake kvinnen.

Videoen med Sex & Singelliv-skuespiller Cynthia Nixon åpner med ordene «Be a lady, they said» for deretter å illustrere alle selvmotsigelsene kvinner verden over blir utsatt for.

«Vær en dame, sa de. Skjørtet ditt er for kort. Skjorten for lav. Buksene for trange. Ikke vis så mye hud. Ikke vis lårene dine. Ikke vis brystene. Ikke vis midjen».

«Ikke vis kløft. Ikke vis undertøyet. Ikke vis skuldrene. Kle på deg. Overlat noe til fantasien. Kle deg beskjedent. Ikke vær en fristerinne. Menn kan ikke styre seg. Men har behov. Du ser gammeldags ut. Slå deg litt løs. Vis litt hud. Vær sexy. Vær hot».

En seer skriver:

«Wow! Dette traff virkelig hjertet mitt! Jeg sliter med å komme inn i rollen kvinne og å komme i kontakt med min kvinnelighet. Noen ganger er det vanskelig å være selvsikker som kvinne fordi det er så mange stigmas og kategorier vi skal passe inn i. Det er så sykt forvirrende, misledende og misforstått».

Les også: Elle-skribent fikk sparken etter overgrepsanklager mot president Donald Trump