Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteblogger: – Jeg forstår ikke greia med Vetements!

Vetements er blitt en fenomen i motebransjen. Det øst-europeiske designkollektivet bak merket presenterer kolleksjonene under moteuka i Paris, og har fått high-fives av alt fra The Guardian til Vogue for å puste nytt liv inn i lysets by, og er i mang en norsk og utenlandsk fashionistas garderobe.

Blant de aller mest populære plaggene er Vetements kopi av de gule arbeidstrøyene til DHL-budene, som i high-fashion kontekst plutselig får en prislapp på nesten 3000 kroner i stedet for orginalprisen på 125 kr.

Nå går Leandra Medine, dama bak en av de første og fremdeles aller største motebloggene kalt «Manrepeller», ut og sier: – Jeg forstår ikke greia med Vetements. 

Les også: Parisisk luksusmerke gir fingeren til det etablerte.

streetstyle9425-web

Leandra Medine forteller at hun ser at klærne selger som varmt hvetebrød, og at det er åpenbart at designerne ønsker å gjøre opprør mot massene ved å vise klær på catwalken som speiler folks garderober i stedet for å diktere nye trender.

Motebloggeren mener at klærne både er altfor dyre, samtidig som de er veldig lite praktiske – og at de ikke bygger opp under de illusjonene hun mener mote skal ha.

– (…) Å ha på seg klær som får deg til å føle deg som du skal vaske opp? Hvor er den store illusjonen i det?

Hun peker videre på den generelle tendens ved merker som Vetements, nemlig at det man betaler for er energien merket har og at å eie plaggene blir en form for bekreftelse. Nysgjerrigheten og etterspørselen gjør plutselig at prislappen på den tidligere nevnte DHL-trøya eller en helt enkel hoodie blir latterlig høy.

Les også: Vetements lanserer herrekolleksjon.

Bilde: Både Rihanna og Kanye er blitt sett i Vetements-hoodies.

– I det store og det hele er vår mangel på selvtillit det største problemet her. Hva sier det om oss at vi behøver en voldsom prislapp for å rettferdiggjøre det å gå mann av huse for et plagg? Betyr ikke det nettopp at vi fremdeles trenger noen som forteller oss hvordan vi skal se ut?

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Kilde: Manrepeller

Siste saker

Mest lest nå
Les mer