Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
tuva trondsdatter trønsdal foto av julianne leikanger

Mitt skjønnhetsunivers: Tuva Trondsdatter Trønsdal

– Det ligger noe i «beautiful is boring».

Hva legger du i skjønnhet? 

– Man kan finne skjønnhet i nesten alt, så det kan være så mangt. Det handler om karakter, karisma, drift, ydmykhet – ja, så mye annet. Jeg jobber til daglig med visuell kunst, og det er nok et resultat av at jeg er over gjennomsnittet opptatt av blant annet estetikk. Det som er interessant er avvik. Det ligger noe i «beautiful is boring».

Tuva Trondsdatter Trønsdal
Tuva Trondsdatter Trønsdal. Foto: Christoffer Myhre

Du har fem minutter foran speilet. Hva gjør du?

– Morgenen begynner alltid med kaffe i sengen, deretter frokost. Dette resulterer i at det som oftest gjenstår bare fem minutter foran speilet. Det viktigste for meg er at jeg føler meg fin på håret, som kanskje er en liten defekt siden jeg er oppvokst i en frisørsalong. Aveda sin «Shampure»-tørrsjampo er essensielt å ha i skapet, i vesken og på reise. Deretter bruker jeg Shu Uemura «Cleansing oil» som er et produkt jeg har brukt de siste ti årene. Den tar bort sminken, renser huden og tilfører den akkurat nok fuktighet slik at jeg ikke er nødt til å bruke krem hvis jeg har dårlig tid. Det burde være enkelt å føle seg fin, selv om det ikke alltid er sånn!

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg er en stor tilhenger av Aveda. 90 prosent av alle produktene mine er derfra, både for hår, hud og sminke. I det siste har jeg begynt med Tulasara serien fra Aveda. Både «Radient oil», «Calm consentrat» og «Wedding mask». Jeg bruker også «Botanical kinetics skin toning agent», for å tilføre ansiktet fuktighet utover dagen. Det er viktig at produktene jeg bruker ikke bare er virkningsfulle, men også gode mot kroppen og miljøet. I tillegg må de ha en naturlig lukt, som ikke er for sterk.

Les også
Kraftig kritikk av Kanye West etter «White lives matter»-stunt

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

Aveda concealer: Dekker godt, er ikke for våt eller for tørr.
Aveda «Inner light mineral tinted moisture»: Dekker lett, har solfaktor og gir godt med fuktighet.
Aveda rush: Jeg føler meg alltid litt finere med røde roser i kinnene.
Aveda lipliner: Bruker den hver morgen, og påfører Carmex resten av dagen. Den holder fargen og ser naturlig ut.
Carmex: Det er nok det eneste produktet som ikke er så godt for meg, men noen svakheter må man vel ha?
Dior øyenbrynspenn: Jeg går veldig ofte uten noe sminke, men det er viktig for meg at øyenbrynene er stelte.

Hva er dine beste tips for å holde huden fresh?

– For meg, som for de fleste andre er det aller viktigste søvn og kosthold. Siden jeg jobber lange dager og reiser mye, merker jeg det raskt når det blir lite søvn og uregelmessig kosthold. I tillegg så prøver jeg å unngå sol. Det tok noen år å innse at jeg må være fornøyd med den lyse huden min. Jeg jobber hele tiden med å være fornøyd med det jeg faktisk har. Det høres kanskje klisje ut, men det gjelder både psykiske og fysiske.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Dufter er veldig spennende, for det trigger så mye minner. Jeg er på konstant leting etter den ultimate duften. I oppveksten bruke min far mye patchouli, amber og andre oljer fra østen, og det har nok satt sine spor. Han blandet de ofte og det har også ført til at jeg liker å blande parfymene mine med andre oljer. Jeg er veldig glad i Frederic Malle, og bruker «Portrait of a lady», «L’eau D’hiver» og «French Lover». Fra Byredo bruker jeg «1996», og fra Aesop bryker jeg «Hwyl». De fleste av parfymene inneholder pudder, tre, musk, amber og patchouli.

Les også
Kaia Gerber lanserer kolleksjon med Zara

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Det er vel tross alt ingen produkter alle burde skaffe seg. Vi alle er så forskjellig, men det må være et produkt som er godt for kroppen, sjelen og kloden.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Det var nok den gangen da Christina Aguilera hadde sorte striper i håret, og jeg ble veldig inspirert. Forskjellen var at hun hadde extensions og jeg stripet det sort. Når man har nest hvitt hår, og striper det sort sier det seg kanskje selv det blir grått, men så langt tenkte jeg ikke.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg prøver å dyrke det rare og unike ved menneskene jeg møter, og ikke bli opptatt av hva som er dagens skjønnhetsideal. Noe av det beste med jobben min er at jeg møter så mange unike, snille, vakre, rare, flotte mennesker. Og absolutt alle har noe vakkert ved seg! Også er jeg omringet av verdens beste venner som har et veldig avslappet forhold til det.

Hovedbilde foto: Julianne Leikanger

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Martine Stenberg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer