Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Martine Stenberg

– Bruker mesteparten av tiden min om morgenen foran kaffekoppen og ikke speilet.

Fotograf Martine Stenberg trives med en naturlig og nedtonet versjon av seg selv, og bruker sminke fordi det er gøy og ikke fordi hun må. Vi tok en prat med Oslo-jenta om skjønnhet, hudpleierutiner og favorittprodukter.

Hva legger du i skjønnhet?

– For meg er skjønnhet like mye utstråling, sjarm og væremåte som et velpleiet ytre, men det som kanskje fascinerer meg aller mest er hvor individuell oppfattelsen av hva det skjønne er. Det er jo kanskje igjen hva som er så flott med oss mennesker; at det som fenger min oppmerksomhet ikke nødvendigvis interesserer deg. Det er også mange variasjoner av oppfattet skjønnhet, og som fotograf er jeg spesielt opptatt av å finne kontrastene i de jeg fotograferer. Det er ofte de små detaljene som bryter med glansbildet som gjør noen interessante, og det er jo de menneskene man har lyst til å se på i evigheter.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Ettersom jeg setter stor pris på å bruke mesteparten av tiden min om morgenen foran kaffekoppen og ikke speilet, er fem minutter så og si hverdagslig. Jeg pusser tennene før jeg renser huden og tilfører fuktighet. og ikke minst fikser brynene. Concealer er en venn om ikke kaffen har gjort jobben, men siste prioritering er en spray parfyme. (Alltid litt sen ut døra, sorry gjengen).

Martine Stenberg

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

Akkurat nå er jeg hekta på Aesops serie «In Two Minds» som inneholder gel-rens, toner og fuktighetskrem. Ellers prøver jeg å skrubbe huden et par ganger i uken og faller alltid for masker som lover meg fuktig, glødende og energisk hud.

Martine Stenberg renseprodukter, aesop

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

  •  Bobbi Brown «Brow Kit»: Brynsskygge som fyller inn brynene på en naturlig måte uten for mye linjer og søl. 
  • Giorgio Armani «Prima Glow-on Moisturizing Balm»: Bruker denne i tillegg til dagkremen min som en high-lighter.
  • Lancôme «Effacernes Concealer»: Beste concealeren jeg har hatt; denne redder dagen enten det er snakk om urenheter eller ringer under øynene
  • Jane Iredale «Longest Lash Mascara»: Det er sjelden jeg bruker mascara i hverdagen, men denne klumper seg aldri og inneholder i tillegg sjømineraler som skal gi lengre vipper. Jeg er solgt.
  •  Another Stories «Metallic Eyeshadow»: Har et par varme jordtoner jeg veksler mellom og blander, etter dagsformen. Mye pigment for en ok+ penge. 

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– God hudpleierutine og gode rutiner generelt; nok vann, ren mat, masse frisk luft og nok søvn har all verden å si for hvordan huden min har det. Ellers solfaktor med stor s, både i ansikt og på kropp, og jeg passer alltid på å fjerne sminken før jeg legger meg.

Martine Stenberg produkter

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Jeg veksler alltid mellom et par og blander ofte to eller tre stykker samtidig. Helst unisexdufter med en kombinasjon av skog, lær, røkelse, sedertre, bergamot eller fiken som jeg stjeler av/deler med kjæresten. Akkurat nå går det i Diptyque «Philosykos EdP»,  Maison Margiela «Untiteled EdP» og Byredo «Gypsy Water». Kan være vanskelig å velge, vi har mye duft hjemme.

Martine Stenberg Parfymer

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Mentholatum lip balm eller salve. Mot alt fra tørre lepper til solbrent hud eller tett nese. Pro tip fra pappa som har sverget til sin så lenge jeg kan huske.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Hadde et par måneder i 2012 med noen merkelige nyanser i håret der jeg prøvde å få tilbake min naturlige hårfarge etter noen episoder med enten alt for mørk eller helbleket hjemmefarge. Ga meg på topp der altså, så har vært få sprell siden.

Martine Stenberg

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– For min egen del tror jeg veldig mye begynner med å vite hvem man er og like den man er. Som yngre hadde jeg som de fleste andre perioder der jeg prøvde å finne en versjon av meg selv jeg var mer komfortabel med, tidvis med mye mer sminke og andre farger på håret. I dag trives jeg godt med en nedtonet og naturlig versjon av meg selv i det daglige og bruker sminke fordi jeg har lyst til å pynte meg ekstra eller eksperimentere og uttrykke meg, ikke fordi jeg føler jeg må. Ref retusjeringsdebatten som pågår nå så føler jeg også på det ansvaret jeg har som fotograf for hvordan jeg fremstiller andre. Da jeg studerte fotografi lærte vi jo retusjeringsteknikker i detalj for både det éne og det andre, og det hadde kanskje noe med at det da var oppfattet som det uttrykket bransjen ønsket. Nå føler jeg flere har et mye mer avslappet forhold til det hele og jeg ser selv ikke behovet for å skulle endre form på kropp eller ansikt i et bilde for gjøre det «finere». Man jobber med lys og skygge i etterbehandling på samme måte som man gjør med lys og skygge under opptak, men det handler mer om å skulle skape en dybde i bildet og å gjøre det til et ferdig produkt.

Martine Stenberg blomster

Alle bilde via Martine Stenberg, Instagram @MartineStenberg

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Eliiza N. Kuol

Siste saker

Mest lest nå
Les mer