Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @somcecilie
Foto: Instagram/ @somcecilie

Mitt skjønnhetsunivers: Cecilie Krogh

– Hele poenget med mote og skjønnhet er å finne sin egen vei og tillate seg selv å snuble litt underveis.

I ukens skjønnhetsunivers har vi tatt en prat med Cecilie Krogh. Hun er en av landets fremste stylister, og er skjønnhetsekspert for Aller Media. I 2020 ga hun ut sin første bok om hår og styling, og i 2021 startet hun sin egen salong på Frogner med navnet Vest. Cecilie er mer enn bare en erfaren stylist og gründer, hun er også gift og mamma til to jenter på 3 og 6 år. 

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg er ikke full glam, sminke eller høye hæler.

– Glimt i øyet, en skinnende utstråling og følelsen av at man er den beste versjonen av seg selv er skjønnhet!

– Så er det klart at det finnes virkemidler for å skape den selvtilliten som kreves for å skinne.

– Det er nettopp det som er jobben vår i skjønnhetsbransjen – gi mennesker virkemidlene og ressursene for å være den beste versjonen av seg selv. Enten det er gjennom sminke, mote eller et fantastisk hår, forteller Cecilie Krogh til Melk & Honning.

Stylist og gründer Cecilie Krogh er med i Mitt Skjønnhetsunivers denne uken. Foto: Instagram/ @somcecilie
Stylist og gründer Cecilie Krogh er med i Mitt Skjønnhetsunivers denne uken. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Den viktigste delen av min hudpleierutine er en ordentlig god rens. Det er grunnlaget for alt.

– Jeg bruker serum, øyekrem og fuktighetskrem morgen og kveld. Skal jeg unne meg noe ekstra, tar jeg en ansiktsmaske. 

– Men tid er vel det jeg har minst av, så det skjer gjerne mens jeg vasker håret i dusjen, pusser tennene og forbereder et foredrag eller møte som jeg egentlig skulle reist til for fem minutter siden. Akkurat nå bruker jeg Matis sin Caviar-serie. 

En ordentlig god rens er den viktigste delen av hudpleierutinen til Cecilie Krogh. Foto: Instagram/ @somcecilie
En ordentlig god rens er den viktigste delen av hudpleierutinen til Cecilie Krogh. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Concealer er det ultimate produktet. Da kan du lure alle andre til å tro at du har sovet de åtte timene du burde hatt. Du kan også gjemme vekk det du ønsker, uten at du må føle at hele ansiktet er tildekket. 

– Brynsgele med farge. Jeg gikk på ungdomssmellen og plukket i hjel øyebrynene mine. Da er det helt genialt med en brynsgele som forsterker egne bryn. Jeg behøver ikke tenke fasong eller risikere å tegne for harde bryn for da bruker jeg mine egne, litt tynne, bryn til det fulle.

– Maskara! Er det ett produkt som kan redde en håpløs morgen, så er det maskaraen. Det å få rammet inn øynene og gitt ansiktet et skikkelig løft gjør en større forskjell enn de fleste andre produkter til sammen.

– Et godt tips er å droppe maskaraen under øyet. Da får du et mer våkent uttrykk og gir ansiktet et løft, forteller Krogh.

For stylisten er maskara ett produkt som kan redde en håpløs morgen. Foto: Instagram/ @somcecilie
For stylisten er maskara ett produkt som kan redde en håpløs morgen. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Tørrsjampo slår kinderegget i bakken og kan brukes til langt mer enn tre ting. Blant annet: 

  1. Når du ikke rekker å vaske håret i en travel hverdag.
  2. Om du ønsker ekstra hold og tråhet i håret for en flette eller oppsats. 
  3. De gangene du ønsker en mattere og mer rocka look. 
  4. For å skape mer volum og et hår med fylde.
  5. Om du har pannelugg eller skill som blir raskere fett enn andre deler av håret.

– Rett og slett et helt nydelig hårprodukt. 

Hva er din signaturparfyme?

– Ingen signatur, men jeg liker parfymer som ikke er altfor tunge. Akkurat nå bruker jeg Gucci Flora, men de gangene jeg bruker parfyme liker jeg å variere for å matche humøret, sier stylisten.

Cecilie Krogh sitt «holy grail»-produkt er tørrsjampoo. Foto: Instagram/ @somcecilie
Cecilie Krogh sitt «holy grail»-produkt er tørrsjampoo. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Det er vel her man skal svare “sov nok”, “ikke hopp over hudpleierutinen” eller “bruk alltid solkrem”. Jeg lever dessverre ikke et liv der jeg klarer å leve helt det livet jeg burde. I stedet bruker jeg hacks og triks for å få tidsklemma til å ikke klemme for hardt.

– Men mitt aller beste råd til det virkelig liv er å ikke gå deg fast i rutinene dine. Tillat deg å eksperimentere og leke litt. Det er så utrolig viktig å fornye seg litt for å holde energien oppe i det kaoset som er hverdagen.

– Må ta med en av mine absolutte favoritthacks. Hårspray bak i hælen på pumps eller høye hæler er genialt. Skoen glipper ikke og sitter som støpt. Ingen gnagsår eller vondter.

– En liten dæsj hårspray er også helt suverent hvis skjørtet eller kjolen er statisk. Vipps, så faller plutselig plagget helt naturlig igjen.

Et av Cecilie Krogh sine aller beste råd er å ikke gå seg fast i rutinene sine. Foto: Instagram/ @somcecilie
Et av Cecilie Krogh sine aller beste skjønnhetstips er å ikke gå seg fast i rutinene sine. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Heldigvis har jeg gått på mange skjønnhetssmeller på veien.

– Man skal angre litt, for hele poenget med mote og skjønnhet er å finne sin egen vei og tillate seg selv å snuble litt underveis.

– Det er kanskje ikke veldig rart, men kan føles veldig dumt når jeg sitter i stolen for å fjerne tatoveringer jeg lovte meg selv at jeg alltid ville elske. Jaja, ville ikke vært den reisen foruten heller – men gammel moro kunne helst vært litt billigere å angre på, meddeler hun.

Stylisten meddeler at hun har gått på mange skjønnhetssmeller på veien. Foto: Instagram/ @somcecilie
Stylisten meddeler at hun har gått på mange skjønnhetssmeller på veien. Foto: Instagram/ @somcecilie

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Vi som er en del av skjønnhetsbransjen bærer et ansvar. Jeg sier alltid at man skal være den beste versjonen av seg selv og den som man trives best med, men av og til kan vi – og spesielt i ungdommen – være vår egen verste fiende.

– For min egen del, har jeg fått lov til å gå en vei som har gitt meg et ganske avslappet forhold til hvilket ideal jeg må møte. Samtidig tror jeg at jeg vokste opp i en tid der vi ikke så verden gjennom et filter i samme grad som i dag.

– Vi skylder ungdom å vise de en realistisk virkelighet og ikke en tilværelse så glosset i hjel at idealet blir uoppnåelig, avslutter Krogh.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Thérèse Hellström

Siste saker

Mest lest nå
Les mer