Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
MIN SOMMER: Artist Una Sand røper sommerplanene sine. (Foto: Instagram @unasand)

Min Sommer: artisten Una Sand

Første stopp: Italia.

De fleste av oss hadde kanskje sett for oss en bekymringsfri sommer med reising der munnbind og avstand for lengst var glemt. Vi skjønte tidlig at det ikke så ut til å bli realiteten – men nå ser det jo heldigvis ut til at ting er på vei til å bedre seg igjen!

Melk & Honning tar tempen på nok en sommer preget av korona, med et utvalg freshe profiler. Kjør sommerspalte!

Tredjemann ut er artist Una Sand.

24-åringen, som er både artist og låtskriver, har planer om at årets sommer skal bestå av i hovedsak to ting: musikk og å nyte.

Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Jeg skal slippe musikk, noe jeg gleder meg så mye til! Det kommer låter både i juni, juli og august-september, så det er veldig spennende.

– Jeg skal også endelig tilbake til huset vårt i Italia. Der skal jeg nyte italiensk mat, se familie og venner, og begynne med innredning av studioet som vi bygger der. Tror det blir en veldig fin sommer!

Korona eller ei, sommeren skal nytes. (Foto: Instagram @unasand)

Hadde du egentlig lagt noen planer som du har måttet skrote pga. pandemien?

– Livet ble snudd opp ned med pandemien. Det ble vanskelig økonomisk og veldig begrensende for meg som jobba mest på reiser. Siden jeg var stuck i Oslo og måtte restarte livet litt, ble det til at jeg bestemte meg for å bruke tiden best mulig, og begynte å studere sykepleie ved siden av musikken.

– Men ja, absolutt, alle planer som reiser for låtskriving, turer til Italia og så videre ble jo utsatt på ubestemt tid. Jeg er veldig klar for å se verden igjen snart!

Hva er det beste ved sommeren for deg?

– Å, det er så mye! Sommeren er min favorittid, men om jeg skal velge bare noen ting må det bli været, nyte mat og drikke, bading, sene kvelder og hvor mye mer energi og godt humør jeg føler alle rundt meg får.

Hvor blir første stopp når du skal reise igjen?

– Italia. Det blir om bare noen uker! Jeg gleder meg som en liten unge, og er så glad for at jeg snart er fullvaksinert.

I sommer skal Una på ferie, lese til førerprøven og slippe ny musikk. (Foto: Instagram @unasand)

Hvor har du mest lyst til å reise her i Norge?

– Lofoten! Jeg har aldri vært der, og føler det bare er noe man må se og oppleve. Jeg var i Lærdal på en tur med familien for ikke så lenge siden, og det var også helt nydelig. Vil tilbake dit!

Hvilke ting overlever du ikke uten når du er på ferie?

– Hm, penger? Om det er lov å si. Jeg elsker jo å spise ute, reise rundt og leve litt i en eventyrboble, så da er det greit å kunne ha litt økonomisk frihet.

Beskriv den perfekte sommerkvelden:

– Lage eller spise god mat og nyte deilig vin med familie, kjæreste og/eller venner, uten å tenke på hvor sent det er eller at man har noe å rekke eller gjøre dagen etter.

– Jeg elsker å glemme tiden og bare leve!

Første stopp i sommer: Italia. (Foto: Instagram @unasand)

Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Kjoler, kjoler, kjoler! Jeg elsker å gå med lange, fine kjoler og masse smykker. Det hjelper veldig at storebroren min er smykkedesigner. Alle burde ha en bror som jobber med smykker. Han heter forresten Studioprinsand på Insta!

Hva skal du lese på i sommer?

– Jeg skal faktisk lese i teoriboka for å ta lappen. Jeg har utsatt det i så mange år nå at jeg rett og slett bare må få det unnagjort. 

Hva er årets sommerlåt for deg?

– Jeg vet ikke om det er innafor å si, men det er faktisk en av de nye låtene mine som kommer i juli. Den heter Fever, og er en veldig deilig, leken, søt type sommerlåt. Jeg fikk sommerfugler i magen da vi skrev den, og kjenner det litt hver gang jeg hører på den.

Hva slenger du helst på grillen?

– Oi, den er vanskelig! Men hvis jeg må velge én ting blir det pappas hjemmelagde burgere.

Una innrømmer at hun er helt i en egen eventyrboble når hun er på ferie. (Foto: Instagram @unasand)

Bysommer eller sommer på landet?

– Bysommer! Men veldig gjerne en tur ut på landet, for å roe ned og koble av.

Fjell eller fjord?

– Hm, ja takk, begge deler? 

Hvitvin eller rosé?

– Jeg liker nok best hvitvin, er veldig glad i mer smørrete, kraftige hvitviner. Men sprudlende rosé kan være digg i blant!

Bysykkel eller elsparkesykkel?

– Elsparkesykkel. Jeg har ikke sykla siden jeg brakk håndleddet i et fall som 10-åring…

Bucketlist eller spontane eventyr?

– På bucketlisten er det mange ting! Vil se hele verden og gjerne bo i litt ulike land.

– Jeg har også alltid drømt om å åpne et barnehjem i India, siden jeg reiste dit som barn selv, men det blir nok noen år til! 

I sommer skal Una slappe av og nyte i familiens italienske sommerhus. (Foto: Instagram @unasand)

LES OGSÅ: Min Sommer med Erica Kvam

Siste saker

Mest lest nå
Les mer