Michelle Obama stiller i skandinavisk design under sin bokturné

Michelle Obama går for skandinavisk design

Vil det bli en norsk designer på torsdag?

Michele Obama er aktuell med boken Min historie (Becoming), og turnerer for tiden med samtaleserien Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama med «ærlige refleksjoner om de opplevelser, både private og offentlige, som har formet henne».

Nå er det Europa og Skandinavia som står for tur, og torsdag kommer den tidligere førstedamen til Oslo. Ifølge nettstedet Kampanje skal ikke billettene være utsolgt, og arrangøren vil ikke si hvor mange som har betalt for å høre Obama i Oslo Spektrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uka gjestet Obama både Sverige og Danmark. Tilbakemeldingene fra anmelderne er ikke nådige, og danske Ekstrabladets Henrik Queitsch kaller det for «en bisarr forestilling».

Velger skandinavisk design

Michelle Obama går for skandinavisk design under sin turné og Europa og Skandinavia.

På scenen på Royal Arena i København tirsdag stilte hun i en dress signert den danske designeren Stine Goya.

Merket la selv ut bilde av Obama på sin Instagram-konto onsdag. I caption skriver de:

«Vi er så stolte over å ha designet denne spesiallagde og håndpyntede drakten for den eneste ene @michelleobama».

https://www.instagram.com/p/BwEbePuo_-s/
Michelle Obama i Stine Goya i København.

– For oss representerer Michelle alt vi streber etter å representere gjennom våre kolleksjoner – styrke, intelligens, frihet og selvtillit. Hennes rolle som aktivist, mor, skribent viser de mange falsettene av den kvinnelige ånden, og vi er stolte over å ha blitt valgt ut til å jobbe med henne for hennes europeiske/skandinaviske turné, sier Stine Goya.

– Vi var klar over at Michelle Obama ville starte andre del av sin europeiske bokturné i København, og var gira på å finne en mulighet for å samarbeide med henne. Stylisten hennes, Meredith Koop, hadde personlig uttrykt et ønske å jobbe med et lokalt dansk merke i forbindelse med eventet i København, og vi er beæret over å ha blitt valgt ut. Den siste måneden har vi jobbet tett med Meredith, Michelle og vårt atelier for å skape en skreddersydd look som både er tro til vårt DNA og Michelles egen stil.

Antrekket Michelle Obama bar i København er en spesialutgave av den himmelblå Iris-blazeren og Marcel-buksen som den danske designeren laget spesielt for Net-a-Porter i fjor høst. Den kan bli din for henholdsvis 820 og 590 pund, i overkant av 9100 og 6500 norske kroner. Men sjansene er store for at settet nå raskt vil bli revet ut av de digitale butikkhyllene hos luksusnettbutikken.

Under sitt besøk i Stockholm onsdag bar den tidligere førstedamen igjen skandinavisk design. Denne gangen er spesiallaget dress fra Acne Studios. Den er i sommergrønn jomfru-ull inspirert av en av det svenske motehusets looks fra FW19-kolleksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Michelle Obama i Acne Studios i Stockholm.

Vil vi se Michelle Obama i norsk design under forestillingen i Oslo torsdag?

Melk & Honning følger saken.

Les også: Høydepunktene fra den danske moteuka