Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
7 filmer og serier å streame i julen
Bridgerton har gjort enorm suksess både på skjermen og som trendsetter. Foto: Liam Daniel/Netflix

M&Hs digitale romjulsguide

Julekos med smittevern på skjermen.

25. desember

Seriepremierer

Med stengte kinoer i Oslo og i et knippe nærliggende kommuner, blir romjulens kinobesøk kanskje for flere byttet ut med streaming i år. Første juledag er tradisjonelt den store premieredagen, og i år er intet unntak – korona eller ei.

Strømmegiganter som Netflix byr på klassisk juledrama satt til 1800-tallet med Jane Austen-vibber, mens NRK slår på stortromma med to premierer på potensielle seriesuksesser.

Statskanalen omtaler Den nye Dyrlegen som «klassisk britisk feelgood». Serien handler om James Harriot som følger dyrelegedrømmen og drar til den britiske landsbygda på slutten av 1920-tallet. Operasjon Buffalo beskriver NRK derimot som «svik, tillit og paranoia i fengslende, mørk og morsom serie». Den er satt til den australske ørkenen på 1950-tallet, hvor britene prøvesprenger under den kalde krigen.

Digital romjulsguide
Den nye dyrlegen. Foto: Playground Entertainment/NRK
27. desember

Frank Znort Quartet på Blå – live på Facebook

God stemning, storband og fengdende rytmer som får det til å rikke i rockefoten. Hver søndag siden 1998 har Frank Znort Quartet gitt Osloborgerne tidenes søndagskveld – og en blåmandag de fleste helst vil slippe unna. Hva med å danse bort ribbefettet eller nøttesteken på stuegulvet ditt mens du streamer konserten live på Facebook?

Sjekk ut Frank Znort Quartet her – event kommer.

27. desember

Nasjonalballettens Nøtteknekkeren på Operaen

For mange blir det ikke jul uten Nøtteknekkeren i Operaen. At det meste av både julekonserter, markeder og også teater og ballett ble avlyst på grunn av koronapandemien, var nok et slag i trynet for enhver juleentusiast.

Heldigvis har NRK filmet hele Nøtteknekkeren til Nasjonalballetten på Operaen i Oslo, og sender forestillingen på tre utvalgte datoer i desember. Dersom du gikk glipp av de to første visningene denne måneden, har du nå sjansen en siste gang i romjulen. Gjør deg klar for litt vakker, gammeldags julemagi! Les mer her.

PS: Du kan også se hele forestillingen på NRK TV på nett her.

Digital romjulsguide
Nøtteknekkeren. Foto via Operaen

Ashtanga romjulsyoga på Zoom

27, 28, 29 og 30. desember

Blitt litt for mye slaraffenliv på sofaen i julen? Klar for å stretche litt på julekroppen? Oslo Yoga inviterer til Ashtanga romjulsyoga på Zoom. Som de selv sier på eventet: «Vi finner stillheten i overgangen mellom det gamle og nye året. Med en fysisk praksis renses både kropp og sinn». Les mer her.

Hele romjulen

Hilde Louises strømmejul

Tradisjon tro holdt jazzartist Hilde Louise Asbjørnsen en nydelig førjulskonsert på Victoria Nasjonal Jazzscene tidligere i desember. Bilder og lyden ble så bra at man nå får muligheten til å se og høre konserten digitalt.

Gled deg til swingende versjoner av klassiske juleperler som blant andre Have yourself a merry little Christmas, Rudolph og Rocking around the Christmas Tree.

«Slipp julestemningen inn, Hilde Louise har kraft til å bryte gjennom enhver skjerm!»

Les mer her.

30. desember

Konsert med Frøkedal på Blå – live på Facebook

«Indierockunikumet runder av drittåret 2020».

Man får ikke sagt det bedre enn Blå selv.

Det er artisten Anne Lise Frøkedal, også kjent som Frøkedal, som holder årets siste konsert på Blå i Oslo i år. Nominert til Spellemannsprisen i 2016 for debutalbumet Hold on Dreamer, er hun kjent for det hun selv beskriver som «minimalistisk pop som møter folkemusikk». Les mer her.

Guide til romjulen
Frøkedal. Foto via Facebook-event
30. desember

Romulsyin + aroma live på Facebook

Ikke fått nok av yoga og avslapning i romjulen? Yogafabrikken på Notodden inviterer til yogatime både fysisk i studio, men også live på Facebook via direktesending. Så rull ut den yogamatta, strekk på kroppen, pust inn og ut og lad opp til å avslutte tidenes drittår. Les mer her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer