Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Journalistene i Melk deler sine nyttårsforsetter. (Foto: Privat)

Melk-teamet om egne nyttårsforsetter for 2022

Nytt år, nye nyttårsforsetter. Eller?

Vi tør snakke for de fleste når vi sier at det ikke akkurat var særlig trist å ta farvel med 2021. Men året som ble alt annet enn vi både forventet og turte å håpe på er (endelig) bak oss – og nå er vi forsiktig håpefulle for 2022.

Men når det er sagt: håp er en fin ting, men det aller mest effektive er gjerne å gi universet en aldri så liten nudge. Vi liker å ta skjebnen i egne hender, i alle fall!

Dette er Melk & Honning-teamets tanker om 2022 og egne nyttårsforsetter – enten de er gode eller ikke.

– Litt ute av karakter

Journalist og student Helene Lundgreen har pleid å være den klassiske nyttårsforsett-typen, men i år tar hun det litt roligere.

Hva er dine nyttårsforsetter for 2022?

– Jeg pleier vanligvis å være typen som skriver en lang liste med nyttårsforsetter, som jeg ofte ikke lykkes med å gjennomføre. Derfor har jeg bestemt meg for å ikke være så opphengt i konkrete mål for 2022, men heller ta det litt som det kommer!

– Det er litt ute av karakter, så vi får se hvordan det går, hehe. Jeg har selvsagt også tenkt ut noen mer generelle mål, som sikkert er klisjé, som å holde på gode treningsrutiner og spise sunt og næringsrikt i ukedagene. 

Hva står på bucketlisten for i år?

– Jeg håper virkelig at jeg kan flytte sammen med kjæresten min i løpet av 2022, så det står helt klart øverst på listen.

– Jeg krysser også fingrene for at jeg får dratt til varmere strøk i løpet av året – jeg savner hvite strender, isblått hav og palmetrær.

– Sist, men ikke minst, tenker jeg at det kanskje er på tide å ta førerkortet i løpet av 2022, så det får også en plass på bucketlisten min. 

Hva gleder du deg til i år?

– Jeg gleder meg først og fremst veldig til å fullføre bachelorgraden min i journalistikk, og endelig komme ut i arbeidslivet uten studier på siden.

– Ellers begynner jeg allerede nå å glede meg veldig til sommeren. Jeg elsker egentlig vinter og snø, men så fort desember og jula er over må tiden gjerne gå litt fortere mot varmere dager. Jeg drømmer om sommerkjoler, badedrakter og stråvesker om dagen!

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Har du hatt noen tidligere nyttårsforsetter som egentlig bare var teite?

– Hmm, jeg mener å huske at «å få meg kjæreste» har stått på listen min over nyttårsforsetter for en del år tilbake.

Helene har for første gang droppet den lange listen med fortsetter. (Foto: Instagram @helenelundgreen)

– Mer en bucketlist-type

Journalist, innholdsskaper og modell Sara Flaaen Licius skriver gjerne opp planer og mål for hvert år. Men konkrete nyttårsforsetter blir det sjelden.

Hva er dine nyttårsforsetter for 2022?

– Helt ærlig, så er jeg mer bucketlist-typen – har jeg funnet ut av med årene. Eller, jeg har generelt liste-dilla, så for hvert nye år setter jeg med ned og skriver en liste med både store og små ting jeg vil oppnå, fullføre, prøve eller oppleve.

– Men dette kan jeg også finne på å gjøre per uke eller per måned gjennom hele året. Lister er digg!

– Ellers pleier jeg alltid å ha som et slags forsett at jeg skal klare å holde det samme nivået når det kommer til de vanene jeg har som er gode, og som jeg vet gjør meg så godt å ha som rutiner i hverdagen. Hovedsakelig løping, lesing og yoga!

Hva står på bucketlisten for i år?

Now we’re talking! Masse, men blant annet: besøke et land jeg ikke har vært i før, få gjort noen modellgigs i utlandet, lære meg å like rødvin, ta flere hull i ørene og få en god karakter på masteroppgaven.

– Litt skummelt å ha sagt det høyt, kjenner jeg!

Hva gleder du deg til i år?

– Stort og smått. Mange vinkvelder med venner (lever for det), og nye sesonger med moteuker (lever for det også) som forhåpentligvis ikke blir heldigitale.

– Og at min beste venninne etter planen skal gifte seg i Italia! Tårene renner allerede! Måtte Covid bare våge å sette en stopper for det.

Har du hatt noen tidligere nyttårsforsetter som egentlig bare var teite?

– Ja, skyldig der. Godtestopp i hele januar, for eksempel. For det første førte det ikke til noen spesiell følelse av å være rå eller flink for min del, men snarere til at jeg må ha satt godte-rekord i påfølgende februar måned.

– Et nyttårsforsett jeg ler godt av nå er målet om å få kjæreste innen året var omme, noe som var småtypisk i venninnegjengen på grunnskolen. Har lært meg å bruke energi på mer gunstige ting nå, da!

Sara er ivrig på lister og mål, men litt ferdig med nyttårsforsetter. (Foto: Instagram @saraflaaen)

– Livet er for kort til å leve mellom grå vegger!

Journalist Stine Nibe Ravneberget har nyttårsforsettene klare. Trivsel og velvære er nøkkelordet.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

Hva er dine nyttårsforsetter for 2022?

– Jeg har skikkelig lyst til å børste støv av symaskinen og sy meg den perfekte hverdagskjolen, som jeg ikke klarer å finne i butikkene.

– Ellers har jeg store planer om å male leiligheten jeg og kjæresten leier. Kommer man seg ikke inn på det kjipe boligmarkedet i Oslo (som så mange ikke gjør), får man heller gjøre det beste ut av det. Livet er for kort til å leve mellom grå vegger!

– Etter to år med pandemi, har jeg også store planer om å komme meg til nærmeste Sats-senter, som ligger 3 minutter unna kåken, seriøst. Og faktisk gå dit jevnlig. Å bli frisk fra lavt stoffskifte (Gigi Hadid og Kim Cattrall har det også, så jeg er i godt selskap i det minste) står nok helt øverst på listen.

Hva står på bucketlisten for i år?

– Som den evige optimisten jeg er, håper jeg på å kunne dra til Paris til våren og Sicilia til sommeren. Da skal jeg leke både fransk frøken og italiensk diva med makroner og pizza i fleng.

– Det har også vært snakk om USA med vennegjengen, men det blir nok heller til neste år. Da skal det supes tikidrinker til den store gullmedalje på de kuleste tikibarene på vestkysten!

Hva gleder du deg til i år?

– Forhåpentligvis tar pandemien seg en bolle slik at livet blir mer normalt igjen!

– Reising, gå på restauranter, barer og ikke minst konserter må være det jeg gleder meg aller mest til. Og å gi smask på kinnet til nære og kjære igjen. Jeg er helt klart en klemmeperson.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Har du hatt noen tidligere nyttårsforsett som egentlig bare var teite?

– Å bli slankere er nok dessverre klassikeren som havner først på listen over idiotiske forsett. Bli sunnere er derimot et fortsett som aldri blir feil. 

– Lære meg tysk og piffe opp fransken er ikke teite, men kanskje litt corny og noe urealistiske fortsett som aldri blir noe av – kanskje først og fremst fordi jeg er en bokperson, og det er nesten klin umulig å finne gode tyske parlører. Det var forøvrig NRK-serien Babylon Berlin, satt til 20-tallets dekadente Berlin, som gjorde at det tyske språket forførte meg. Sehr gut!

Stine er selverklært evig optimist, og planlegger/håper på mye reising i 2022. (Foto: Instagram @stine.ravneberget)

– Mer gøy, loudness og spontanitet

London-basert journalist Caroline Krager har satt seg flere tydelige nyttårsforsetter. 2022 skal handle om mer av noe, og mindre av annet.

Hva er dine nyttårsforsetter for 2022?

– Mindre introspection og manifestering, mer gøy, loudness og spontanitet. Mye mer dansing på klubb og utforsking av kreative uttrykksformer. Ampe opp fransken, svømme hver uke, sy mer og gå fra å lese to bøker i måneden til fire. Færre podcasts, mer musikk.

– Være enda mer ærlig mot meg selv og andre. Støtte flere små designere og brands fremfor å legge igjen penger hos motekjempene. Og, sist men absolutt ikke minst, kjempe videre mot spiseforstyrrelsen.

Hva står på bucketlisten for i år?

– Gjøre masse nye ting som føles skummelt! Si ja til (nesten) alt. 

– Bo en periode i Paris (igjen) og Berlin. Yoga eller silent retreat. Flere tatoveringer. Gå helt Isamaya Ffrench on my face og utfordre sminke-looksene jeg kjører. 

Hva gleder du deg til i år?

– Å se hvor mye bedre det blir enn 2020 og 2021! (Det er 4. januar, ok? Fremdeles lov å være helt slitsomt positiv og håpefull. Krysser fingrene uansett) 

Har du hatt noen tidligere nyttårsforsett som egentlig bare var teite?

– Slutte å spise smågodt. Hvem er det jeg prøver å lure?! Klarer ikke leve uten lakris. 

Caroline Krager har satt seg nyttårsforsett for at 2022 skal bli mer av noe og mindre av annet. (Foto: Instagram @carolinekrager)

Les også: 11 freshe almanakker for 2022

Siste saker

Mest lest nå
Les mer