Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings Oslo-guide til påsken

Få mest mulig ut av bypåsken.

Det virker kanskje som at alle er på fjellet i påsken, men mange blir også i byen. Her er noe av det som skjer i Oslo i påsken

Se «Wild at Heart» på Cinemateket

16. april

Kjæresteparet Lula og Sailor er på flukt. Lulas psykopatiske mor nekter å akseptere den brennende kjærligheten hennes datter føler for Sailor og hun setter alle midler i verk for å spore dem opp og sette en stopper for deres forhold. Kultfilmen signert David Lynch med Nicolas Cage og Laura Dern i hovedrollene byr på store doser sex og vold – heeelt i ytterkanten, men likevel innafor. Det landet filmen blant annet gullpalmen under filmfestivalen i Cannes i 1990 – trodd pipekonsert og buing fra publikum. Men hei, kunst skal sjokkere – eller? Mer her.

… eller «Hitchcock/Truffaut»

16. april

I 1962 tilbrakte Alfred Hitchcock og François Truffaut en uke sammen i et rom i Universal Studios hvor de snakket om film, og Hitchcocks filmer spesielt. Samtalene mellom regissørene ble ikke filmet, men det ble gjort lydopptak og mestermøtet ble snart til «Hitchcock/Truffaut». Mer her.

Se «Vox Lux» på Vega Scene

16. – 18. april

Vega Scene viser filmer gjennom hele påsken, men skal du bare få med deg én se «Vox Lux». Den anses nemlig for å være blant de aller mest interessante filmene i år – til tross for at vi fortsatt bare skriver april. Natalie Portman har hovedrollen som Celeste, og får erfare at det er utfordrende å kombinere privatliv med rollen som popdiva i et stadig mer komplekst samfunn. Mer her.

bilde fra filmen vox lux

Påske på Bass Oslo

Løkka-favoritt Bass inviterer til påskefeiring tirsdag og onsdag fra kl.17 samt til påskebonanza på påskeaften fra kl.18. Mer her.

En kveld på Angst

Hele påsken

Etter å ha tatt over Theatercaféen for én kveld, er Angst nå tilbake på Youngstorget. Her holder de åpent gjennom hele påsken for deg som vil nyte godt selskap, noe digg i glasset og god musikk.

«Hysj» på Gamla

18. april

Litt lenger opp i gaten for Angst kan du skjærtorsdag få med deg Lotionboys og Dj Beatriixx på «Hysj» på Gamla. Mer her.

Spis påskebrunch på Nedre Foss Gård

18.-20. april

Nedre Foss Gård gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til påskebrunch med egen meny. Book bord på forhånd.

påskebrunch på nedre foss gård.
Brunch på Nedre Foss Gård. Foto: Nedre Foss Gård

Få vite mer om det nye Nasjonalmuseet

20. april

Bli med på foredrag om museets historie, den store flytteprosessen og det nye bygget. Foredraget holdes av en av museets formidlere på Mellomstasjonen. Mer her.

Påskeferie på Astrup Fearnley Museet

Hele påsken

På Tjuvholmen holder Astrup Fearnley Museet åpent hele påsken. Se Frank Bensons skulpturer og de mange ulike verkene til de seks unge kunstnerne i utstillingen «Sol og vår i januar». Bli med på omvisninger og kunstprat og avslutt med et besøk på Vippa. Mer her.

… eller på Kunstnernes Hus

16., 17., 20. og 21. april (18. og 19. april stengt)

Siste sjanse til å få med deg Frida Orupabo og Arthur Jafas «Medicine for a Nightmare». Det er den norsk-nigerianske kunstneren Frida Orupabos første utstilling i Norge. Til det har hun invitert med den amerikanske kunstneren og filmskaperen Arthur Jafa. Står til 21. april.

Få også med deg søndagsomvisning på Kunstnernes Hus 21. april kl. 14.

Siste sjanse er det også for å se den norsk-tyske kunstneren Yngve Holens hittil største separatutstilling i Norge; «Heinzerling». Utstillingen presenterer nye arbeider og et utvalg verk fra en tidsperiode på over ti år.

Mer her.

Ikke gå glipp av: «To make the stone stony» på Galleri Golsa

Hele påsken

Galleri Golsa viser gruppeutstillingen «To make the stone stony» hele påsken. Har du ikke fått den med deg bør du ta turen innom for å se verker signert Anders Holen, Allison Katz, Johanne Hestvold, Tyra Tingleff og Vivian Greven. Mer her.

Besøk Henie Onstad Kunstsenter

Hele påsken

I anledning påskeferien samarbeider Henie Onstad Kunstsenter på Snarøya med Teknisk museum. Det gjør at du får halv pris på inngangsbilletten etter et besøk på museet eller kunstsenteret. Mer her.

Gå på kino

Påsken er kinotid, og en hel rekke spennende filmer står på programmet. Blant annet en ønskereprise på Oscar-favorittene «A Star is Born», «Green Book» og «Bohemian Rhapsody». Eller se «Bird of Passage», «After», «Den siste gentleman», «Loro», «Lykkelige Lazzaro» eller norsk «Ut og stjæle hester».

Fra filmen «A Star is Born»

Påskekonserter i Operaen

Skjærtorsdag, påskaften og 1. påskedag

Skjærtorsdag: Siril Valberg / klaver. Musikk av Bach, Monrad Johansen, Szymanowski, Prokofiev. Langfredag: Olga Jørgensen og Julie Yuqing / klaver. Musikk av Debussy, Schubert, Stravinsky.

Påskeaften: Vivian Louise Tsui / klaver. Musikk av Mozart, Liszt.

1. påskedag: Marina Selvik / klaver. Musikk av Liszt, Grieg, Brahms, Händel.

Mer her.

Hovedbilde: «Wild at heart».

Siste saker

Mest lest nå
Les mer