Manolo Blahnik åpner utstilling i London

Melk & Honnings Oslo-guide: mai

Snart sommer? Dette skjer i hovedstaden denne måneden.

Ukas utstillinger

Atelier Nord: Kunstnersamtale: The Family Architect med Victoria Durnak. Torsdag 16. mai kl. 19.

Bærum Kunsthall: Kunstnersamtale: Bærumsutstillingen 2019. Søndag 19. mai kl. 14.

Kilde: Ufoguide.no.

Vareprøvesalg hos Iconic Apparel

21. -22. mai

Gjør et kupp når agenturet i Prinsens gate inviterer til vareprøvesalg på merker som Fred Perry, Neuw, RVLT og Human Scales. Begge dager fra kl. 10-18 i andre etasje over Fred Perry-butikken i Prinsens gate 21.

… og hos Maria Black

23. – 24. mai

Det danske smykkemerket åpnet nylig sin første norske butikk i Prinsens gate. Nå inviterer de til lagersalg med varer fra merkets Silver Collection, Fine Jewellery og samples til 50-80 prosent avslag. Begge dager fra kl. 11-19 på Spaces i Skippergata 13-17. Mer her.

Bakgårdsmarked med Ensemble x Dapper x Baklengs

24. og 25. mai

I år som i fjor inviterer Ensemble, Dapper og Baklengs til bakgårdsmarked i Nordre gate 13 på Løkka. Ensemble og Dapper har gode priser på «en hel del varer» mens Baklengs selger plater og spiller bra musikk. Begge dager fra kl. 12 -16. Mer her.

Få med deg: Exit Munchmuseet 1963-2019

Hele mai

Munchmuseets siste utstilling på Tøyen har fått det passende navnet Exit, og er både en selvbiografi og en avskjed på samme tid. En grand finale og det som ifølge direktør ved Munchmuseet skal være et verdig farvel med museet på Tøyen før det hele flyttes til Bjørvika. Står til 8. september.

Årets sommerutstillinger på Astrup Fearnley

30. mai

Årets sommerutstillinger på Astrup Fearnley åpner 30. mai. Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt ser nærmere på forbindelsen mellom Kiefers kunst og litterære verk i ulike arbeider fra ulike epoker i form av både malerier, skulpturer, tresnitt og artist books mens Private Passion – nye verk i Astrup Fearnley Samlingen viser et stort og variert utvalg av norske og internasjonale kunstverk innkjøpt til samlingen i løpet av de seneste årene.

Verk fra samlingen: Olav Christopher Jenssen

Hele mai

Astrup Fearnley fortsetter å vise verk fra samlingen. Denne gangen Olav Christopher Jenssens malerier. Han er en av de best representerte kunstnerne i museets samling. I utstillingen vises et stort antall verk fra ulike tidsepoker som viser Jenssens kunstnerisk reise. Står til 15. september.

«Young Picasso»

27. mai

Gimle kino på Frogner viser dokumentaren om en av de største kunstnerne gjennom tidene, Pablo Picasso. Her skildres Picassos ungdomsår og dens innflytelse på kunsten hans. Dokumentaren får frem en mer ukjent side av kunstneren. Her får vi bli med til Málaga, Barcelona og Paris – byer som alle spilte en stor rolle for Picasso. Mer her.

Ikke gå glipp av disse filmene på Cinemateket:

Månedens film: Wildlife er den elegante og stilsikre debutfilmen til skuespilleren Paul Dano, med Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal og den unge australske skuespilleren Ed Oxenbould i hver sin imponerende rolle. Filmen er basert på Richard Fords roman ved samme navn.

Lost in Translation: Charlotte og Bob er begge strandet på hvert sitt rom på Park Hyatt Tokyo. Hun er ung, han er eldre, hun er retningsløs, han er livstrett. Han er i Japan for å gjøre en jobb, hun er der som turist mens mannen hennes jobber. Begge følger seg utenfor, de er lost. Men så krysses deres veier. Vises 15., 19. og 23. mai kl. 20:30.

Marie Antoinette: Møt den naive østerrikske barneprinsessen som ble gift med den franske arvingen Ludvig den 14. Marie Antoinette føler seg isolert i et kongelig hoff der skandaler og renkespill er hverdagskost, og løsningen blir opprør – en metode som leder henne mot dekadanse, armene til forføreriske grever og et blodig endelikt. Vises 26. og 29. mai kl. 20:30.