Melk & Honnings juli-guide

Oslo-ferie? Her er tipsene som sikrer kulturell kapital i sommer.

Se Stephen Butkus’ «You had me at goodbye»

28.juli

Fotograf Stephen Butkus’ utendørs utstilling med 20 bilder viser ytterpunktene; det myke mot det harde, det søte mot det røffe og de gode tidene mot de tøffe. Med andre ord noe sånn ca alle kan relatere til. Bildene presenteres i store rammer på broen fra Tjuvholmen Sjømagasin til The Thief. Fotografen selv er tilstede fra kl. 18:30-22:30 lørdag. Pluss bli med på vernissage hos Fru K på The Thief. Mer her.

Vær i godt selskap med Det Gode Selskab

29.juli

House, minimal og techno er stikkord når Det Gode Selskab med Solaris, Tod Louie og Philip Hinz med venner igjen inviterer til sitt legendariske søndagssett på Jaeger Oslo. Mer her.

Fortsatt søndagsåpent på Villa Stenersen

29.juli

Søndagsåpen villa hver søndag i sommer på Villa Stensersen. Omvisning og vandringer i utstillingen «Le Corbusier ved havet».

Søndagsomvisning: «Visning»

29.juli

Utstillingen «Visning» viser hvordan sammenhengen mellom politikk, regelverk og arkitektur påvirker byen vår og utformingen av særlig de små leilighetene i Oslo. Hver søndag hele sommeren er det omvisning i utstillingen i regi av Nasjonalmuseet for arkitektur.

Ikke gå glipp av: Jakob Weidemann på Henie Onstad

Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Til og med 14.oktober kan du få med deg hele Jakob Weidemanns kunsterskap på Henie Onstad Kunstsenter. Hovedtyngden er på de mer ukjente arbeidene av kunstneren, som er for en bauta å regne i norsk kunsthistorie, men med verker fra hele hans karriere som for eksempel abstrakte komposisjoner, skogbunnbilder, blomsterenger, sommerlandskap og figurative verk.

Se Astrup Fearnleys sommerutstilling

Årets sommerutstilling på Astrup Fearnley er «I Still Believe in Miracles – Verk fra Selvaags kunstsamling». Den viser utvalgte verk fra Selvaags samling av anerkjente internasjonale billedkunstnere og fotografer med høydepunkter som Louis Bourgeois, Ellsworth Kelly, Robert Irwin, Richard Serra og Olafur Eliasson. I tillegg vises et utvalg av Selvaags samling av pionerverk innen amerikansk og japansk figurativt fotografi fra navn som Walker Evand, Diane Arbus, Lee Friedlander og William Eggleston. Pluss arkitekturutsilling om museumsbygget av Renzo Piano.

…og «Dan Colen verk fra Astrup Fearnley Samlingen»

Til og med 16.september står den fjerde i rekken av Astrup Fearnleys jubileumsutstillinger i anledning museets 25 år. Samlingen inneholder sentrale verk som spenner over 12 år av den amerikanske kunstneren Dan Colens kunstnerskap, og viser et utvalg av hans eksperimentelle og hyperrealistiske malerier, skulpturer, installasjoner og filmer.

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer:

«A Ciambra»: Et sterkt portrett av en gutt som vokser opp raskere enn han har godt av. Når faren Rocco og storebroren Cosimo havner i fengsel for å stjele strøm, utpeker 14 år gamle Pio seg selv til familiens nye overhode og forsørger. Italienske «A Ciambra» skildrer livet blant romfolk og afrikanske innvandrere i Gioai Tauro på tuppen av den italienske støvelen. Dette er den uoffisielle oppfølgeren til kritikerroste «Middelhavet» fra 2015.

«Midnight Sun»: Kate Price (spilt av Bella Thorne) blir i ung alder diagnostisert med en uhelbredelig, genetisk sykdom kalt Xeroderma Pigmentosum (XP) eller ekstrem følsomhet for ultrafiolett lys. Det tvinger Katie til å leve i isolasjon for å unngå sollys som kan være potensielt dødelig for henne. Foruten hennes far og det som er hennes eneste venn tilbringer hun dagene alene med å skrive sanger og spille gitar mens hun lengter etter å være en del av den hverdagen de aller fleste av oss tar for gitt. Dessuten har hun også fått øynene opp for Charlie Reed (Patrick Schwarzenegger) – uten at han har lagt merke til det.

«Hotel Artemis»: I et ustabilt og voldelig Los Angeles i nær fremtid er «Hotel Artemis» et hemmelig medlemsbasert sykehus for kriminelle tuftet på tillitt og enkle regler. Futuristisk, actionfylt og morsom med blant annet Sofia Boutella, Dave Bautista og Jodie Foster i hovedrollene. Premiere 27.juli.