Matthew Williams er ny kreativ leder i Givenchy

Foto: Instagram/@matthewmwilliams

Matthew Williams blir ny kreativ leder i Givenchy

– Et unektelig ikon.

I vår kom nyheten om at Clare Waight Keller ga seg etter tre år som sjefdesigner i Givenchy. Kort tid etterpå begynte ryktene å svirre rundt hvem som kom til å ta over roret i det erkefranske motehuset.

Navn som tidligere Céline-topp Phoebe Philo, Simone Rocha, Simon Porte Jacquemus og Guccis designansvarlig Davide Renne ble alle nevnt i diskusjonen som mulige favoritter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag slapp Givenchy nyheten: Matthew Williams blir ny kreativ leder i motehuset.

Amerikaneren er mest kjent for luksusstreetwear-merket sitt 1017 Alyx 9SM, og blir med sin nye stilling Givenchy sin syvende couturier. Med alt av kreativt ansvar for både herre- og damekolleksjonene, starter 34-åringen i jobben 16. juni, og skal etter planen vise sin første visning for merket under Paris Fashion Week til høsten, ifølge WWD.

I dag slapp luksusmerket denne hilsenen fra den ferske kreative lederen:

Ny tidsalder for Givenchy

– I disse enestående tider for verden, vil jeg sende en beskjed om håp sammen med mitt samfunn og kollegaer, og ønsker å bidra mot en positiv endring, sier Matthew Williams til WWD, og beskriver Givenchy sin nye tidsalder som en «basert på modernitet og inkludering»

Williams uttrykker også takknemlighet til luksusgruppen LVMH for å stole på ham og muligheten til å innfri sin livslange drøm.

– Motehusets unike posisjon og tidløse aura gjør det til et unektelig ikon og jeg ser frem til å jobbe sammen med dens atelier og team.

Matthew Williams er kanskje best kjent for sine samarbeid med Nike, Moncler og Dior, og blir sett på som et allsidig motetalent med driv og talent for en skarp visjon og sterke kulturelle og kunstneriske forbindelser. Han har tidligere samarbeidet med både Kanye West og Lady Gaga, og har de siste årene vært Italia-basert i Ferrara, hovedkvarteret for merket hans, grunnlagt i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sin nye stilling vil han flytte til Paris, samtidig som han holder i streetwear-merket sitt. Han følger med dette i fotsporene til it-designere som Riccardo Tisci, John Galliano og Lee Alexander McQueen.

Les også: Lanserer Kanye West nytt merke?