Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Konkurrerende motemagasiner publiserte lik forside

Forvirrede lesere raser på sosiale medier.

Torsdag avslørte W Magazine forsiden av deres første nummer for 2018, det samme gjorde britiske Vogue med sin februarutgave.

Men det var én ting ved det hele som i løpet av de siste timene har både irritert og forvirret motefansen: Forsidene til de to konkurrerende motemagasinene er akkurat den samme. 

Begge to viser skuespillerne Margot Robbie og Nicole Kidman ikledd kjoler og hansker i søte pastellfarger, signert fotograf Juergen Teller.

I kommentarfeltet til magasinene raser fansen og kommer med kommentarer som «WOW, dette er latskap. Hvordan kan dere bruke det samme bildet på to store magasiner? Dette var den verste måten å starte året på» og «Dette ser forferdelig ut på alle måter». De legger altså ingen skjul på at de er misfornøyd med å se to store motemagasiner med den samme forsiden, men de slakter også hvordan selve bildet ser ut. Mange uttrykker at Kidman ser alt for slapp ut i ansiktet og at fargene på hanskene er blasse og kjedelige.

Fjorårets desembernummeret av britiske Vogue var nåværende sjefredaktør Edward Enninfuls første, og det ble hyllet av lesere og motepresse over hele verden. Februarutgaven får dessverre ikke den samme positive responsen. Flere lesere av det britiske motemagasinet skriver at de er skuffet og redde for at magasinet er på samme vei som det amerikanske nummeret: Ved å i større grad «bare» bruke kjendiser på forsiden.

Leser vi bildeteksten under de to identiske forsidene kan vi se at personen som har gjort stylingen er ingen ringere enn nettopp Enninful. 

Vogues nettside skriver de i dag om forsiden og magasinets 20-siders lange moteserie som har fått navnet «The Hollywood Portfolio».

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Jeg bestemte meg for at Vogue skulle sette sammen en stjernespekket portefølje med de største navnene i filmindustrien i 2017/18. Hvem hadde trodd at Hollywood skulle være på toppen av det globale nyhetsbildet?, sier Enninful til Vogue.

Denne porteføljen kalt «The Hollywood Portfolio» er produsert av Enninful og Vogue i samarbeid med W Magazine. Dette forklarer hvorfor de to konkurrerende motemagasinene har det samme coveret, men fansen er fremdeles skuffet.

Det skal også nevnes at Enninful tidligere har vært moteredaktør for W Magazine, og dermed har tette bånd til magasinet.

W Magazine har i tillegg til denne forsiden, flere andre varianter med stjerner som Jennifer Lawrence og Robert Pattinson får pryde.

Hovedbilde: W Magazine og britisk Vogue. Fotografert av Juergen Teller. 

Les også: De kjipeste designkopiene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer