Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kokosolje er den store kjendisfavoritten – Les alt du kan bruke den til

Vi er alle tilsynelatende på søken etter det nyeste og forhåpentligvis enkleste trikset for å holde oss sunne, freshe og pene. Mange av de aller største trendene innenfor skjønnhet og livstil kommer fra LA, der juicebarer og raw food kaféer ligger linet opp som perler på en snor, og kjendisene må holde seg i superform for ikke å miste jobber.

Men kan det hende at det gamle ordtaket «Det enkle er ofte det beste» kan stemme innimellom? Skal man tro den store trenden de siste årene med å bruke kokosolje både innvortes og utvortes, så virker det som om det gjør det.

Kjendisene er i alle fall storforbrukere av den tropiske oljen, og her er noe av det de bruker det til.

Moser det over hele fjeset

Modellen og skuespilleren Suki Waterhouse er blant de som sverger til kokosolje i fjeset.

Suki Waterhouse

– Jeg lager helt ville hudpleiegreier på kjøkkenet. Jeg elsker kokosolje, så om jeg kommer hjem en sen kveld og føler meg like tørr som en fossil, så tar jeg hånda mi nede i en krukke med kokosolje og bare moser det over hele fjeset mitt, har hun fortalt til Intothegloss. 

Den svenske artisten Lykke Li er en like stor kokosolje-fan, og bruker det til det meste.

– Det er helt fantastisk. Jeg bruker det som ansiktskrem, jeg tar littegrann i håret hvis jeg vil ha en kul greasy look, jeg fjerner sminke med den, jeg tar litt i kaffen min. Jeg bruker kokosolje til alt!, har hun fortalt Thecoveteur.

Emma Stone har fortalt Vogue at hun også bruker det til å ta vekk sminke hver kveld, Poppy delivigne har sagt til Haper’s Bazaar at hun smører inn hele kroppen i oljen om hun føler seg tørr, og Mandy Moore bruker den med en gang hun kommer ut av dusjen, i følge intothegloss.

Kelly Osbourne lovpriser også oljen i et eget innlegg på bloggen sin.

– Kokosolje er helt fantastisk for å gjøre huden beskyttet mot farlige solstråler. (…) Dersom du har en dårlig hårdag – som de fleste av oss har – så er kokosolje helt perfekt for å gi håret de naturlige næringsstoffene som du trenger for å bekjempe tørt hår.(…) Og det mest fantastiske trikset? Bruk det som highlighter på kinnbena dine, over sminken, forteller hun. 

Kokosolje i maten – eller som munnvann?

En av de aller største kokosolje-fansene er Victoria Secret-modellen Miranda Kerr. Hun ser ut til å ha med seg en krukke av oljen hvor enn hun drar.

– Jeg bruker den til matlagning, jeg bruker den i håret og den er fantastisk for å fjerne sminke, spesielt øyensminke, dersom du har sensitive øyne. Om du har brent deg, for eksempel med en krølltang, så kan du bruke kokosolje til hjelp, har hun fortalt Huffingtonpost.

Hun sverger også til kokosolje i teen og er blitt sitert på at hun ikke vil gå en eneste dag uten minst fire spiseskjeer.

Andre som er fans av kokosolje i matlagning er Angelina Jolie, som starter hver dag med et par spiseskjeer med oljen i frokostblandingen sin, og Gwyneth Paltrow, som regnes som en av de som startet hypen rundt kokosolje gjennom nettstedet sitt GOOP. 

Og kanskje den aller rareste måten å bruke oljen på står «Divergent»-skuespilleren Shailene Woodley for, nemlig noe som er kjent som «oil pulling».

– Oil pulling er å svishe kokosolje – eller sesamolje – rundt om i munnen din, med en gang du våkner opp, og så spytte det ut. Det er fantastisk! Det får tennene dine til å bli hvitere, fordi plakk på tennene er fettløselig og ikke vannløselig. Så lipidene trenger fett for å løses opp, og det er derfor olje funker så bra i munnen, har hun fortalt intothegloss. 

Gwyneth Paltrow er også en stor fan av dette, og holder på sånn i 20 minutter hver eneste morgen.

– Det skal visstnok være flott for munnhygienen og gjøre tennene dine hvitere. Det skal faktisk også klarne opp huden din, har jeg hørt,  har skuespilleren fortalt Glamour magazine. 

Men det stopper ikke der. Nettet florerer av artikler om kokosolje. Du kan bruke den i stedet for barberskum, mikse den med sukker og lage en skrubb, lege nye tatoveringer med den, smøre inn din gravide mage for å forhindre strekkmerker, mikse den med peppermynte for å lage ditt eget myggmiddel osv. osv.

Kokosolje er tydeligvis alt du trenger. 

Les også: Supperevolusjonen er på gang – «Souping» er det nye «Juicing».

Siste saker

Mest lest nå
Les mer