Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kim Kardashian West saksøker nettbutikken Missguided

Tordner mot Kim Kardashian og Kendall Jenner etter Joe Biden-støtte

«Det er enkelt å bli med på festen når vi alle har begynt å feire, men ikke gidd å møte opp hvis du aldri har sagt at du skal komme».

Årets presidentvalg i USA engasjerte og fortsetter å engasjere en hel verden. Det har vært den høyeste valgdeltakelsen på 120 år, ifølge Forskning.no.

I forkant av valget oppfordret superstjerner som Hailey Bieber, Bella Hadid, Emily Ratajkowski og Beyoncé følgerne sine til å stemme. De la ikke skjul på hvem de stemte på, mens andre langt mer hemmelighetsfulle.

Da valgresultatet ble klart etter det som må kunne beskrives som en valgthriller, ble Joe Biden og Kamala Harris hyllet av en hel verden.

Men også kjendisene som tidligere ikke direkte hadde uttrykt sin støtte til Biden-Harris-leiren, har nå tatt til sosiale medier for å feire. Det skaper reaksjoner.

«Hvis du følger en influencer på sosiale medier, kan jeg nesten garantere at du har kommet over en vag forespørsel om å ‘stemme’ eller ‘la stemmen din bli hørt!’. Det for å få deg til å registrere deg for å stemme, for å utføre din samfunnsplikt, for å sørge for at hver stemme telles. I tidligere valg hadde det kanskje vært nok. Men i 2020 holder det ikke. Vi kjemper for svarte liv, for LGBTQ +-samfunnet, for rimelig helsetjenester, for en vei gjennom en dødelig pandemi. Vi krever mer», skriver Karenna Meredith i en artikkel publisert på Yahoo.

«Du kunne nærmest se øyenbrynene mine berøre hårfestet mitt da Kendall Jenner delte sin reaksjon på den progressive seieren. ‘Vi klarte det!’ skrev hun på sin Instagram Story. Min første tanke var: ‘Hvem klarte det?’ Jeg husker absolutt ikke et støtteinnlegg på hennes Instagram», fortsetter hun.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

«Joda, Kendall har vært vokal om å få folk engasjert i valget. Hun åpnet plattformen sin med 141 millioner følgere da hun var vert for Vote Save America på Instagram Live og la til en oppfordring om å stemme til bildet av Halloween-antrekket. Det var absolutt en innsats for valgdeltakelse, men en Biden-Harris-tilslutning var det ikke».

«Vi klarte det!» skriver Kendall Jenner på sin Instagram Story. Foto: skjermdump

Både Kim Kardashian og Kendall Jenner oppfordret sine henholdsvis 191 millioner og 141 millioner Instagram-følgere til å bruke stemmeretten i forkant av valget. Men ingen av dem gikk offentlig ut med hvem av presidentkandidatene som fikk deres stemme.

På valgdagen 3. november postet Kim Kardashian på Twitter at hun hadde stemt, men ikke på hvem. Hun la først ut en selfie i rød kjole, men slettet bildet etter at kommentarfeltet tok fyr med bemerkninger om at rødt er Trumps og republikanernes politiske farge. 40-åringen har flere ganger besøkt Donald Trump i Det Hvite Hus, og det er ingen hemmelighet at ektemannen Kanye West, til tross for at han selv stilte som presidentkandidat, er svoren Trump-tilhenger.

«Kim Kardashian delte også en rekke bilder av den kommende presidenten og visepresidenten på sine sosiale medier da valgresultatet ble klart – til økt skepsis fra sine følgere», skriver Meredith som understreker at firebarnsmoren «som vanlig» var svært forsiktig med å hinte om hvor hennes troskap ligger.

«Antagelig fordi mannen hennes, Kanye West, også lanserte en presidentkampanje. West var imidlertid aldri en levedyktig kandidat for dette løpet, og Kim støttet ham heller ikke formelt. Hvis hun hele tiden kjempet for Joe Biden, ville det vært fint om hun fortalte det til sine 191 millioner følgere».

Se dette innlegget på Instagram

Our future looks bright ✨

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada har forøvrig plukket opp debatten, og spør sine 2,3 millioner følgere om hva de synes om problemstillingen.

«Det vi trengte før (og etter) valget var klarhet. Når kjendiser gjemmer seg bak tvetydighet, tar de avstand fra lokalsamfunn som kanskje trenger deres hjelp, kan trenge deres stemme. Det er utrolig frustrerende at de dukker opp igjen etter at stemmene er avgitt og kampen er utkjempet, klar til å delta i feiringen. Hvor var du for måneder, uker, til og med dager siden? Det er enkelt å bli med på festen når vi alle har begynt å feire, men ikke gidd å møte opp hvis du aldri har sagt at du skal komme», avslutter Meredith.

Les også: Kim Kardashian slaktes etter ellevill bursdagsfeiring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer