Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Inviterer med seg ni av sine favorittkunstnere til månen med Elon Musk og SpaceX.

Japansk motemogul blir den første måneturisten

Inviterer med seg sine favorittkunstnere til månen med Elon Musks SpaceX.

Mandag kunne Elon Musk av avsløre den første passasjeren på SpaceX’ Big Falcon Rocket med destinasjon månen.

Yusaku Maezawa i det som skal bli Big Falcon Rocket.

På en pressekonferanse i California mandag kveld ble det kjent at det er den japanske milliardæren Yusaku Maezawa som blir den første måneturisten.

42-åringen, som ble presentert av Musk som «skateboarder, trommis og entreprenør», er Japans 18. rikeste mann og eier landets største online moteselskap Zozotown. Han er også en ivrig kunstsamler, og skapte overskrifter da han i mars i fjor kjøpte Jean-Michel Basquiats «Untitled»for 110,5 millioner dollar. Det skriver Dazed.

Den mye omtalte måneferden skal etter planen gjennomføres allerede i 2023. Maezawa blir med det den første ikke-amerikaneren til å reise  rundt månen. Med seg vil han invitere sine favorittkunstnere som han håper vil skape verker basert på sin opplevelse i rommet. I en video som ble vist under pressekonferansen mandag skisserte Maezawa ni typer kunstnere han vil ha med på reisen; maler, danser, musiker, motedesigner, skulptør, regissør, arkitekt, forfatter og fotograf.

«Jeg har valgt å reise til månen med et knippe kunstnere. Hvis Pablo Picasso hadde fått muligheten til å se månen på nært hold, hva slags bilder ville han ha malt? Hvis John Lennon kunne se jordens krumning, hva slags sanger ville han ha skrevet? Hvis de hadde reist ut i rommet, hvordan ville verden sett ut i dag? Sammen med noen av verdens fremste kunstnere skal jeg til månen…bare litt før alle andre», sier Maezawa.

Bilder via Twitter.

Les også: De merkeligste motekampanjene akkurat nå

Les også
Gigi Hadid lanserer eget klesmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer