Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sophie Elise er blant kjendisene som sverger til manifestering. Foto: Instagram/ @sophieelie

Hva er egentlig manifestering? Og hvordan begynner man?

– Jeg har manifestert drømmelivet mitt.

Manifestering er et begrep som har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier de siste årene, særlig på TikTok. Men hva er det egentlig? Og hvordan kan man begynne med det selv?

Vi har spurt to eksperter om deres beste tips til hvordan man starter på sin manifesteringsreise.

Rachel Wilmann har skrevet selvutviklingsboken Den magiske reisen og driver egne kurs, hvor hun blant annet hjelper folk med å manifestere. Hun forteller til Melk & Honning at manifestering handler om å komme seg inn på den rette frekvensen slik at du kan tiltrekke deg det du ønsker i livet ditt.

– Manifestering er tankens kraft og handler mye om det bevisste og ubevisste sinnet. Mange kan oppleve blokkeringer via de ubevisste og skjulte tankemønstre man har, men om man kommer forbi det kan man manifestere alt.

Rachel Wilmann. Foto: Privat

Wilmann forteller at manifesteringsmetoder er verktøy man bruker for å oppnå et ønsket resultat.

– «369-metoden» er en populær manifesteringsmetode hvor du skriver tre setninger om morgenen, seks midt på dagen, og ni setninger på kvelden. Mange begynner sin manifesteringsreise med å skrive ned hva de ønsker, som er en enkel metode å bruke, sier hun.

Wilmann har også laget egne manifestering- og affirmasjonskort, som går ut på å si en setning gjentatte ganger for å få ønsket resultat.

– Jeg bruker flere av de ulike metodene. Folk er forskjellige, og man kan bruke lyd, visuelle bilder eller følelser til å manifestere bedre. Jeg anbefaler å bruke alle sansene dine. Jo flere sanser du kan koble på, jo bedre funker manifesteringen.

Affirmasjoner er en effektiv måte å manifestere på ifølge Wilmann.

– En affirmasjon er en positiv setning du sier til deg selv gjentatte ganger. For å lage en god affirmasjon bør den være i nåtid, og man må si den som om det allerede har skjedd.

Affirmasjoner er en effektiv måte å manifestere på ifølge Wilmann. Foto: Instagram/ @rachelwillman

Men det er flere ting du bør ha i bakhodet om du vil teste ut manifestering.

– Mange begynner for høyt oppe når de skal begynne å manifestere, sier Wilmann.

– Folk tenker at det bare er å si at man vil ha en million, og så kommer den. Man må aktivt jobbe for det man ønsker, og vise universet at det er noe du virkelig vil, og vite hva det vil gjøre for livet ditt.

Wilmann anbefaler de som ønsker å gi det en sjanse å starte med de små tingene.

– Du må tro på at du klarer å manifestere. Begynn gjerne med de mindre tingene du ønsker deg, sånn at du begynner å tro på det. Manifestering er som en stige, man må begynne smått slik at du kan gå over til å øke manifesteringen din over tid.

Djesa Belle har drevet med manifestering i flere år, og deler sine erfaringer på blant annet TikTok og i podcasten manifesteringspodden.

Hun forteller til Melk & Honning at manifestering er måten virkeligheten vår skapes basert på vårt trossystem, underbevisstheten, tanker og følelser.

https://www.tiktok.com/@djesa.belle/video/7138815885929680133

– Første gang jeg ble introdusert for konseptet manifestering og hvordan tanker påvirker livet vårt var gjennom filmen The Secret fra 2006.

– Jeg synes det var utrolig spennende og har siden lest masse bøker, vært på ulike seminarer og kurs rundt om i verden for å lære mer om hvordan tanker og hva vi tror på former livet vårt.

– Alt i livet mitt har jeg jo manifestert. Både de tingene jeg liker og har manifestert bevisst og de tingene jeg har manifestert ubevisst.

Belle forteller at det hun bevisst manifesterer er alt hun ønsker seg.

– Jeg har manifestert det som for meg er drømmelivet mitt nå, hvor jeg har full frihet til å leve som jeg vil fra dag til dag. Jeg har også manifestert mer konkrete ting som ny mobil, en katt, nye kunder og så videre.

Selv foretrekker Belle å skrive når det kommer til manifesteringsmetoder.

– Jeg starter hver dag med å skrive ned masse jeg er takknemlig for på en side i en notatbok. Takknemlighet opplever jeg som en «snarvei» til å manifestere, sier hun.

– Trikset her er å kjenne på følelsen av takknemlighet, og ikke bare skrive ordene.

Djesa foretrekker å skrive når hun manifesterer. Foto: Privat

I tillegg hører Belle på sin egen podcast for å hjelpe henne med å manifestere.

– I Manifesteringspodden snakker jeg om alt som har med manifestering å gjøre. Det kan være alt fra metoder som trender på TikTok, til episoder hvor jeg repeterer affirmasjoner med ulike temaer som du kan høre på for å endre tankene dine, sier hun.

Belle anbefaler alle som ønsker å begynne med manifestering å bli bevisst på hvordan du prater, både til deg selv og andre.

– Det handler i bunn og grunn om å endre din oppfatning av noe. Hvis du ønsker å manifestere penger, som er det jeg får absolutt mest tilbakemeldinger fra folk om at de ønsker å manifestere, må du endre hvordan du tenker, tror og føler i forhold til penger, avslutter hun.

Les også: «Skin flooding» er den nyeste hudpleietrenden på TikTok.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer