Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Årets fineste julevinduer i Oslo
Frøken Dianas salonger. Foto: Melk & Honning

Her er årets fineste julevinduer i Oslo

Få stemningen på plass med koselige julevinduer i hovedstaden.

Tradisjonen med julevinduer strekker seg langt tilbake. I den travle julestria når alle er opptatte med sitt, er det et hyggelig å kunne samles foran vakkert dekorerte juleutstillinger. Når pandemien igjen har begynt å blusse opp for fullt, er det et ekstra fint innslag i mørketiden, og sørger for den helt spesielle førjulsstemningen.

Her er noen av årets fineste julevinduer i Oslo.

Ferner Jacobsen

Jesus har bursdag!

Ferner Jacobsen har fått sin gode venn Ole fra Eventyrlig Oppussing til å dekorere julevinduene hos dem. I år er temaet Jesus’ bursdagsfest. Han fyller 21 år og har invitert sine nærmeste til festmiddag og party i ekstravagante Club Paradise (vi elsker humoren her).

julevinduer i oslo
Foto: Ferner Jacobsen

Kleopatra (?) er der, klappende på en tiger, og en gjest har sloknet under middagsbordet. Gladiatorer og boblejakke-kledde gjester står i kø for å komme inn til paradis. Og mamma Jomfru Maria er selvfølgelig med på bursdagsfeiringen.

Nydelige julevinduer perfekte å titte på før turen går over til Hotel Bristol for litt deilig kakao med krem servert fra sølvkanne – og ikke minst hysteri og glede på Jul i Vinterland i Spikersuppa.

Gimle Parfymeri

Hvert år lager Lill-Ann Schjelderup fra Gimle Parfymeri sammen med Nils fra Kreativ Flora de vakre julevinduer til butikken i Bygdøy Allé. Det har de gjort i over 30 år (!). Ved hjelp av mose skaper de nostalgisk og drømmende førjulsmagi med naturen i fokus – og i år er intet unntak.

julevinduer i oslo
Foto: Gimle Parfymeri

Den magiske Shalimar-flakongen fra Guerlain er som alltid på plass. Visste du at parfymen ble lansert i 1925? Vi snakker snart 100-årsjubileum. Ellers viser Gimle Parfymeri frem all den flotte pynten du trenger til julefesten – fra lekre hårbøyler til superfin og iøynefallende ørepynt fra norske Pearl Octopuss.y.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Manillusion

Hvert år kårer Visit Løkka Grünerløkkas tre fineste julevinduer. I år tok Manillusion andreplassen. Klesbutikken i Markveien med lekre 40- 50- og 60-tallskjoler til alle fasonger og størrelser gikk for ett vindu med fokus på klassisk 50-tallsjul, og ett med dekadent 20-talls nyttårsfest.

Som alltid med masse fine og gjennomtenkte detaljer som garantert får en til å trekke på smilebåndene i den ellers travle handlegaten.

Frøken Dianas Salonger

I 2019 var det en utstillingsdukke som badet i julekuler. I fjor var det koronaviruset som ble skylt ned i dass – akkurat der det hører hjemme. Denne gangen har Frøken Dianas Salonger på Grünerløkka gått for en hakket mer klassisk julefortelling.

I fjor vant vintagebutikken delt tredjeplass for det kreative vinduet sitt. I år fikk de ha plassen helt for seg selv, takket være to nydelige og morsomme julevinduer som forteller historien om Askepott.

julevinduer i Oslo
Foto: Melk & Honning

Selvfølgelig med en flott tvist. I Frøken Dianas verden er Askepott lesbisk og prinsen er heller en drømmeprinsesse. Akkurat som i originalfortellingen har de hver sin del av et skopar, og pride-flagget vaier i bakgrunnen på en håndmalt plakat.

julevinduer i oslo
Foto: Melk & Honning

Steen & Strøm

Tradisjon tro har Steen & Strøm gjort seg flid med sine julevinduer. I år er vinduene blitt viet til den norske nyinnspillingen av Tre Nøtter til Askepott med blant andre Astrid S og Cengiz Al i rollene.

Det er imidlertid ikke første gangen varemagasinet har Askepott i vinduene. Allerede i 1951 kunne man se henne i vindusutstillingen, den gang i samarbeid med Disney.

askepott
Foto: Steen & Strøm

I år kan man kjenne igjen kjente scener fra den kjære julefilmen, fra Askepotts forvandlig til jeger med hatt og fjær, til forberedelsene til slottsballet og den berømte dansen mellom Askepott og prinsen. Kostymene fra filmen spiller hovedrollen i årets juletablå.

julevinduer
Foto: Steen & Strøm

Zuzanna G

Den vesle klesbutikken midt på «stripa» på Grünerløkka – aka. Thorvald Meyers gate, har vanligvis ikke pleid å ha så mye julefokus på vinduene. Før nå, vel å merke. I år har de slått på stortromma med massevis av knallrosa glitter og glam. Så enkelt, likevel så stilig – og ikke minst selvlysende i vintermørket.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Det er tross alt jul – let’s disco!

de fineste vinduene i jula i oslo
Foto: Melk & Honning

Les også: Chic julepynt vi ønsker oss akkurat nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer