Hemmeligheter fra Victoria’s Secret Fashion Show

Hårstylist Harlem Alexander deler sine opplevelser fra verdens største moteshow.

I dag kan du endelig se engler og unge lovende marsjere nedover catwalken iført litt for små underbukser og litt for store vinger. Årets Victoria’s Secret Fashion Show, som ble spilt inn forrige uke, er verdens største, mest glamorøse og dyreste motevisning – uten å egentlig handle om mote.

Undertøysgigantens årlige moteshow flyttet i år til Shanghai hvor et knippe av verdens største modeller, og flere nybegynnere, kan sette en av bransjens gjeveste jobber på CV’en. Blant årets modeller var debutanten norske Frida Aasen som er den aller første modellen til å gå nedover catwalken for det amerikanske merket.

Harlem backstage på Victoria’s Secret. Foto: Privat

Det er dog én nordmann som har vært på Victoria’s Secret-laget tidligere. Frisør Harlem Alexander jobber til hverdags på Adam og Eva på Steen & Strøm i Oslo, men under moteukene flyr han til motehovedstedene som en del av teamet til frisørlegende Anthony Turner. I fjor ble Turner ansatt som hovedhårstylist for Victoria’s Secret visningen og i den anledning valgte han ut en topplag som skulle bli med han til Paris for å gjøre supermodellene klare for catwalken. Blant disse var Harlem. Turner ble så imponert over krøllene 30-åringen ga englene, og tok han derfor med på laget til årets visning i Shanghai.

Melk & Honning har snakket med hårstylisten som deler de best – og dårligst – holdte hemmelighetene fra verdens største moteshow.

–  Jeg tror alle var så slitne og jet-laggede. Det var ikke samme stemning som i fjor, da det var mye hyggeligere. Jeg var dog ganske sliten selv også. I tillegg jobbet vi så intenst før showet. Det var red carpet og presse, så vi sov lite, spiste lite og fikk ikke beveget oss så mye utenfor hotellet fordi det var så mange fans utenfor. Vi fikk ikke mye tid til å se Shanghai som var kjedelig da man først har fløyet hele veien, forteller Harlem til Melk & Honning.

Den litt ugne stemningen kommer ikke som en overraskelse da hele årets show har vært preget av både små og store humper i veien. Etter å ha annonsert at hun skulle gå visingen i år igjen, måtte Insta-stjerne Gigi Hadid skuffe fansen ved å si at hun ikke kom til å dukke opp likevel. Dette skyldes mest sannsynlig problemer med å få visum. Flere russiske og ukrainske modeller måtte også gå glipp av showet da de ikke heller fikk visum til Kina. Katy Perry, som egentlig skulle opptre, ble også nektet stempel i passet. Politiet tok også en tur innom etterfesten og stoppet den allerede før midnatt. Men utfordringene holder ikke modellene fra å være entusiastiske før årets store begivenhet. 

– Folk er jo helt i hundre. Det er kjempebra stemning og folk hyper hverandre opp og snakker om at «dette er den store dagen!», forteller Harlem.

Harlem som styler håret til Bella Hadid og brazilianske Bruna Liro. Foto: Instagram

I fjor stylet Harlem blant annet veteranen Alessandra Ambrosio, danske Josefine Skriver og supermodell Gigi Hadid rett før hun gikk på catwalken. Sistnevnte var dog ikke tilstede i år, men Harlem tok tak i søsteren Bella Hadid istedenfor. I tillegg stylet han årets andre nordmann på Victoria’s Secret-showet, modell Frida Aasen.

– Jeg huket tak i henne ganske tidlig, og hun var kjempenervøs. Jeg tok henne litt under min vinge. Hun hadde også flere av venninnene sine der da. Og tenk; hele verden skal se på henne, så hun var supernervøs. Og hun overrasket meg skikkelig! Hun er ganske tilbaketrukket og rolig, men så går hun ut på catwalken med rette bein, blunker og vinker og har all selvtilliten i hele verden. Jeg ble så imponert. 

Harlem var rask med å huke tak i Frida, men det var også én modell som var kjapp til å huke tak i han.

-Alessandra [Ambrosio] kom opp til meg og sa «Hallo, takk for i fjor! Kan du gjøre håret mitt i år også?».

Harlem med norske Frida Aasen. Foto: Privat

Alle modellene er derimot ikke like hyggelige – noe alle er klar over. I tillegg til et knippe modeller «ingen» liker å jobbe med, forteller Harlem om skillet mellom de såkalte «englene» og resten av modellene.

– Englene sitter der, Pink (red.anm: unge modeller som går visingen for første gang er som oftest en del av Pink segmentet som viser frem Victoria’s Secrets undermerke rettet til ungdom, Pink) sitter der borte og resten er et annet sted.

– Fotograf Russell James skulle ha en utstilling i Shanghai samtidig, og da ble jeg booket til å gjøre modellene klare for rød løper. Da hadde de booket et rom til kun englene også var det en helt annen seksjon til de andre jentene. Så det var et stort rom med åtte stoler, og et lite med typ 40 stoler. Og hvis en av de andre jentene kom inn i det store rommet ble de sendt ut med en gang og fikk beskjed om at «her skal du ikke være. Du er ikke contract-girl». 

Harlem var totalt fem dager i Shanghai, og sammen med et lag andre hårstylister og makeupartister sørger de for at modellene ser så bra ut som mulig for de mange opptredende de har før og etter visningen. Med andre ord – de bildene vi ser av modellene på Instagram er ikke tatt uten planlegning eller styling. Og det er noen som trenger mer hjelp enn andre.

– Noen av de ser like bra ut som på bilde, men noen trenger litt ekstra hjelp.

Englene er også svært selektive når det kommer til hvem som faktisk styler dem. Harlem kan fortelle at de gjerne går rundt og ser hvem som gjør en god jobb. De har gjerne også med seg familie til støtte og management som sørger for at de blir behandlet riktig.

– Bortsett fra Pink da. De får klare seg selv, ler Harlem.

Heldigvis for Harlem var det ingen av divaene bak scenen som behandlet han dårlig. De satt derimot i kø for at han skulle style håret deres og sendte sine managere for å sikre dem Harlems lette og luftige krøller. Forhåpentligvis er han tilbake bak frisørstolen under neste års vising for å gjøre supermodellene foto-klare – og samle fler hete, sexy detaljer å dele med oss her oppe i kalde, usexy Norge.

Victoria’s Secret Fashion Show vises i kveld 21:30 på FEM

Hovedbilde: Magnus Schrøder

Les også: Dette er Victoria’s Secret-modellenes kjærester