Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Har Esmod forbedret seg etter krisen? Vi har snakket med elevene og ledelsen

– Vi hadde en rektor som nektet for problemer og som nærmest truet oss da ryktene om de frafallende lærerne begynte, forteller ESMOD-student. 

Esmod kom i full krise i fjor vår, da elevene gikk hardt ut mot ledelsen og krevde forbedringer når det gjaldt nivået på læringen og lærere. Parisskolen til ESMOD kuttet alle bånd med Osloavdelingen, noe som gjorde at de midlertidig mistet retten til å bruke ESMOD-navnet og rektor Geir Nordli måtte gå.

Nå har skolen hatt en ny ledelse siden i fjor høst, og vi har hørt med elever og ledelsen ved moteskolen om hvordan ståa er nå i forhold. Har det forbedret seg?

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 12.54.05

Bilde: Francesco Rivetti

– De mest kritikkverdige forholdene ved den forrige ESMOD Moteskolen var at det var utrolig lite struktur. I starten av 2015 ble lærerne mine syke og vi fikk vikarer. Oppfølgingen ble ikke som forventet og det skapte frustrasjon blant flere på skolen, forteller Silje Storm som nå går sitt andre år på ESMODs linje for motedesign.

Hun forteller at hun var misfornøyd med den forrige ledelsen, og synes skolen har forbedret seg veldig nå. Blant annet med tanke på oppfølging og undervisningsmetoder.

– Det er en dyr skole, så man forventer mye. Den nåværende ledelsen har hevet seg opp, og tatt igjen det vi mistet av undervisning våren 2015. Det er en super skole, med fantastiske lærere på alle måter. Studiet er tungt, men det er verdt det, mener Storm.

Julie Slåtsveen Johansen, tredjeårsstudent ved ESMODs linje for motedesign og modellering, poengterer også de samme tidligere feilene ved skolen, som Silje Storm. 

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

– I tillegg til at det var mangel på lærere, var også kunnskapsnivået til de få vi hadde til rådighet lavt. Under de to første årene av mitt studie ved ESMOD falt én etter én lærer fra. Vi ble sittende igjen med nærmest ingen undervisning og en hel haug med spørsmål om hvor det ble av undervisningen vi betaler titals tusen for, forteller Johansen.

Designstudenten sier at rektor Geir Nordli nektet for problemene ved skolen, og nærmest truet elevene når ryktene om de frafallende lærerne begynte.

Nå mener hun de har vært utrolig heldige og fått en hel stab med dyktige lærere og pedagoger som tar oppgaven sin alvorlig. 

– Manglene ved den forrige skolen har blitt enda tydeligere etter at den nye ledelsen tok over. Jeg snakker nok for mange når jeg sier at læringskurven vår har steget brått. For ett år siden var vi slitne og demotiverte, og svært få ønsket å gå videre til neste trinn, men vi ble lovet at ting ville endre seg, og det løftet har de holdt, konkluderer Johansen.

esmod-222

Bilde: Francesco Rivetti

Rektor Rakel Benjaminsen sier fra skoletur i Guangzhou, Kina, at det er hyggelig å kunne bekrefte at studentene er fornøyd med nye ESMOD.  

–Vi har tett dialog med studentene rundt trivsel og studier, og vi er både lettet og glade for å høre at de trives og er fornøyde med arbeidet vi gjør. Vi er trygge på at vårt faglige nivå og innhold både er relevant og bredt. NOKUT’s vurdering av vårt nye studietilbud uttrykket de ved å kalle det «en utdanning av særlig høy kvalitet». Dette er vi stolte av og det er gøy å kunne tilby en så solid moteutdanning i Norge, sier hun.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Les også: Dette er verdens 5 beste moteskoler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer