Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @ginatricot

Gina Tricot med second hand-kolleksjon

– Vil gi mange muligheten til å oppleve hvor gøy det er å shoppe vintage.

Frem til nå har ikke vintageplagg vært det man har forbundet med Gina Tricot. Men i tråd med bærekraftsbølgen velger den svenske kleskjeden nå å begynne med dette.

Gina Tricot teamer nemlig opp med den veletablerte vintage-kjeden Beyond Retro.

En begrenset kolleksjon med second hand-klær vil slippes i et utvalg av Gina Tricots butikker i den nordiske regionen fra og med 11. juni. Alle plaggene er plukket ut fra Beyond Retros sortiment, og er sortert innen fem kategorier: kjoler, bluser, denim, bukser, skinnskjørt og kimonoer.

I Norge kommer det nå second hand-plagg i butikkene i Grensen i Oslo og på Trondheim Torg.

Gina Tricot: – Kjempestolte

– Hos Gina Tricot er vi nå kjempestolte for å kunne lansere vår første kolleksjon med vintageklær sammen med Beyond Retro. Dette er en merkevare som er kjent for sin kompetanse innen feltet. I likhet med Gina Tricot er de også fokuserte på å gi forbrukerne det siste innen trender. Viktigst av alt er likevel det at disse plaggene er vakre, unike og klare til å bli brukt og elsket igjen, forteller Gina Tricots globale leder for produksjon og bærekraft, Emma Garrote.

– Moteverdenen må bli mer bærekraftig

De siste årene har den svenske kleskjeden forsøkt å bevege seg i en stadig mer bærekraftig retning. De er nå med i WWF sitt Water stewardship prosjekt og svanesertifiserer sine største leverandører.

De lanserte også i fjor konseptet Rent your party outfit, der kundene kunne leie plagg i butikkene, i stedet for å kjøpe de.

Grunnleggeren av Beyond Retro, Steven Bethell, er glad for at samarbeidet betyr at vintageklær nå kan nå ut til enda flere.

– Moteverdenen må bli mer bærekraftig. En måte å gjøre det på er gjenbruk av fult fungerende plagg som er blitt gitt bort. Samarbeidet oss i mellom vil gi mange muligheten til å oppleve hvor gøy det er å shoppe vintage, sier han i en pressemelding.

Les også: Gina Tricot innfører utleie av klær

Siste saker

Mest lest nå
Les mer