Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gigi Hadid ut mot body shamers

«Jeg kommer ikke til å forklare mer om hvordan kroppen min ser ut.»

Er det én ting vi er skikkelig lei av er det body shamers. Det er Gigi Hadid også. I en rekke Twitter-meldinger tidligere denne uka går modellen ut hardt ut mot de hun mener i årevis har kommentert både kroppen og vekta hennes, og som nå kaller henne «for tynn».

«Til dere som er så fast bestemt på å finne grunner til hvorfor kroppen min har endret seg opp gjennom årene, dere vet kanskje ikke at da jeg startet som 17-åring ble jeg diagnostisert med «Hashimotos tyreoiditt», skriver hun i en av meldingene.

«Dere som den gang kalte meg ‘for stor for industrien’, det var inflammasjon og opphopning av vann som et resultat av sykdommen».

Allerede i 2016 stod Hadid frem med Hashimotos tyreoiditt – en autoimmun sykdom som angriper skjoldkjertelen.

Hun skriver videre om behandlingen hun har fått for sykdommen, og at hun blant annet var med på et holistisk prøveprosjekt som skal ha balansert ut tyreoidit-nivåene.

«Selv om både stress og mye reising også kan påvirke kroppen, har jeg alltid spist det samme. Forskjellen er bare at kroppen min takler det annerledes nå som helsen min er bedre». «Kanskje er jeg ‘for tynn’ for dere, og helt ærlig ønsker jeg ikke være så tynn som jeg er nå, men jeg føler meg friskere på innsiden og fortsetter å både lære og vokse med kroppen min hver dag, slik vi alle gjør».

«Bruk energien din på å løfte frem andre som du ser opp til heller enn å være slem mot de du ser ned på», oppfordrer hun avslutningsvis.

Det er ikke første gang Hadid uttaler seg om body shaming. I 2015 postet hun følgende melding på Instagram:

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Eller da Hadid i 2016 ikke var tynn nok for Tommy Hilfiger som gjemte henne bort i en poncho. Modellen kom riktignok selv med et svar til saken – se klippet fra intervjuet her.

Hovedbilde: Gigi Hadid på catwalken for Jeremy Scott under NYFW.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer