Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gigi Hadid saksøkes av paparazzifotograf

Hun repostet et bilde han hadde tatt av henne på Instagram; Det var visst ikke greit. Nå forsøker han å gå rettens vei for å gi henne en lærepenge.

Gigi Hadid har sammen med søsteren Bella blitt blant verdens aller mest suksessrike modeller. Ettersom kjendisstatusen har økt, har Hadid-søstrene naturlig nok også blitt et ettertraktet mål for paparazzi-fotografene. Gigi og Bella har stadig vekk valgt å reposte slike bilder – for å vise frem antrekk de har hatt på seg – til sine henholdsvis 58 og 24 millioner Instagram-følgere.

Men dette går tydeligvis ikke alltid upåaktet hen. I april i år ble nemlig Gigi saksøkt av en paparazzifotograf kalt Xclusive-Lee, for å ha brutt loven om opphavsrett da hun repostet et bilde han hadde tatt av henne.

Ifølge sakspapirene mente paparazzifotografen at Gigi hadde kopiert og repostet dette bildet uten noen som helst form for godkjennelse, med viten om at dette er et lovbrudd. Ifølge den fornærmede skal han ha funnet mer enn 50 forskjellige tilfeller på Gigis Instagram-feed av liknende tilfeller. Det konkrete bildet hun er saksøkt for å ha postet er for lengst slettet.

I april forsøkte Gigi og hennes advokater å få en dommer i New York til å avvise søksmålet, ved å begrunne det med at fornærmede «åpenbart bare ønsket å bruke dette som en mulighet til å skvise ut litt penger av Hadid». Dette ble avvist på det tidspunktet, melder The Fashion Law – som har gått grundig til verks i sin oppfølging av denne saken.

Tidligere denne uken forsøkte Gigi og teamet nok en gang å få saken ut av verden, da de igjen kontaktet domstolen i New York.

Ifølge dem oppfyller ikke bakgrunnen for søksmålet selv de minste krav for å kunne sies å være hverken et brudd på opphavsretten, eller noe annet lovbrudd.

Kardashian-familien og Beckham-klanen i liknende situasjoner

The Fashion Law – som drives av advokat og moteekspert Julie Zerbo – stiller seg på Gigi Hadids side i denne saken, og argumenterer blant annet for det at bildet ikke er brukt i en direkte kommersiell sammenheng og at det faller inn under setningen i lovverket som sier at «fair use» av bilder er greit. Spesielt om man selv er subjektet i det.

«Bildet i seg selv er utvilsomt gjort mye mer lønnsomt i det at Hadid er en del av det, noe som kan ligge til grunn for at Hadid senere skal få lov til å bruke det i den sammenheng det er brukt», skriver Hadids team.

Det er ikke første gang man har sett tilfeller av slike søksmål eller disputter mellom kjendiser og paparazzifotografer.

David Beckham og familie, og Kim Kardashian og familie har også vært i liknende situasjoner. The Fashion Law mener det muligens må en tydeliggjøring rundt lovverket til. Frem til da venter Hadid og teamet på paparazzifotografens neste trekk.

Les også: Raser mot Vogue Hong Kongs Gigi Hadid-cover

Siste saker

Mest lest nå
Les mer