Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde av Chioma Anugweje, Tsutsumi Hoang, Kjetil-André Ward og Somaya Bougroug
Bilder: Instagram @chiomaacom - @xoxotsutsumi - @andreward - og Somaya Bougroug privat

Fire norske influencere om deres hudpleiefavoritter for høsten

Her får du deres go-to-produkter og beste tips.

Med kaldere vær, og mer innendørs oppvarming er det vanlig å merke endringer i huden. Noen får flere utbrudd, tørrere hud eller merker at huden blir mer sensitiv eller rød når man går fra sommer til høst og vinter.

Den lette fuktighetskremen man sverger til når solen står høyt på himmelen, gjør kanskje ikke susen lenger. Det er naturlig at man får behov for andre hudpleieprodukter for å opprettholde fuktighetsbalansen i kaldere klima.

Melk & Honning spurte en håndfull norske influencere og skjønnhetsfantaster om hva deres hudpleiefavoritter er nå som sommeren er en saga blott.

Les også: 41 skjønnhetsnyheter vi har testet – og kan gå god for

Somaya Bougroug

Skjønnhetsfantast og skjønnhetsekspert ved Gimle Parfymeri
Bilde i sort hvitt av Somaya Bougroug
Bilde: Mohammad Ataey

Hva slags hudtype har du? Og hvordan merker du sesongendringen på huden din?

– Jeg har en klassisk kombinasjonshud. Litt god nord-afrikansk genetikk i bakhånd gjør at den for det meste oppfører seg ganske bra både når det gjelder fukt og glød. Sånn sett er jeg ganske heldig!

– Men, i overgang mellom høst vinter går huden i klikk. Da kjemper jeg en liten kamp for å få den i balanse igjen. Huden oppleve både tørr og fet samtidig, makeupen vil ikke sitte på, og jeg mister den fine gløden og jevnheten som jeg har til vanlig. I tillegg bruker jeg jo nå munnbind hyppigere enn før – både på kollektivt og på jobb. Dette har resultert i at jeg har fått et aldri så lite «mascne» utbrudd på haken. Heldigvis jobber jeg jo i beauty bransjen og kan gi den masse SOS hjelp! (Putter litt The Organic Pharmacy C vitamin serum lokalt på alt som dukker opp av kviser – den dreper det meste av – my hero!)

Hva er dine favoritthudpleieprodukter akkurat nå?

– Jeg har lagt min elsk på Augustinus Bader «The Cream»! Jeg bruker den som en kuring for å få huden i balanse igjen. Det er basically en hudpleiekrem som hjelper huden min med å reparere seg selv. Jeg bare digger at det bare skal EN krem til og at den skal brukes ALENE både morgen og kveld. Elsker konsistensen, følelsen på huden, resultatene og den rene lukten. Skikkelig hverdagsluksus. Kanskje flere som har fått med seg at dette er et av de mest omtalte hudpleieproduktene i verden. Godt mulig jeg konverterer fast til denne!

– De to siste ukene har jeg også testet ut en ny hudpleieserie som heter Nannette de Gaspè. Jeg har to favoritter herfra som har blitt mine go-to’s denne høsten. Den ene er øyekremen, som har en fin tint som kamuflerer litt av mine mørke ringer (som er ekstra mørke om høsten/vinteren), og gir den masse masse fukt, i tillegg til at den steller litt med de små linjene jeg har rundt øyet. Det andre produktet er tonicen i samme serie som er en cocktail med ulike syrer. Jeg bruker den som min daglige peeling. Den passer på at huden holder seg i balanse, finpusser porene, gir en jevn fiiin glød. Denne er virkelig hemmeligheten til en flawless skin denne sesongen. MUST have! 

Serum fra The Organic Pharmacy og krem fra Augustinus Bader
The Organic Pharmacy – Vitamin C Serum og Augustinus Bader The Cream

Endrer du noe i hudpleierutinen din ettersom det blir kaldere? Hva i så fall? Hvilke produkter legger du til/endrer du?

– Ja, absolutt. Jeg bruker ofte en rikere krem med mer fukt og fettstoffer. Huden min elsker det. Jeg har også et større behov for å peele huden fordi den blir grovere og mer gusten på denne siden av året. Da passer jeg på å ha en peeling med fysiske korn også! Jeg elsker Nannette de Gaspè sin polish. Føler jeg meg skikkelig trøtt i trynet så bruker jeg denne på morningen. Da lar jeg den ligge på som en maske i 2 minutter, peeler og skyller av. Sirkulasjonen settes skikkelig i gang og jeg føler meg hundre ganger friskere og renere i huden. Denne har for så vidt også blitt en go-to! Makeupen sitter som støpt etter at jeg har brukt denne peelingen. 

Les også
STILORAMA: Ingrid Fagerli Edvinsen

– Jeg er også mer avhengig av en god primer når det blir kaldere. Jeg har tendenser til å få litt tørre partier / grovere hud, og da hjelper det å bruke en god primer med masse fukt. Sisley sin primer er vel den beste jeg har prøvd så langt! Den plumper, gir masse fukt og glød og makeupen SITTER!

– Også masker jeg. Jeg elsker masker. Favorittmaskene mine er fra Biologique Recherche. Vivant for å holde huden i sjakk og for å «rydde opp i huden». Den er klissete, brun og luker ikke spesielt godt, men den funker! Jeg kan ikke leve uten. Masque Vernic (også fra Biologique Recherche) gir meg babyhud og gjennomfukter huden. Den perfekte nattmasken, spesielt for oss som vil at ting skal gå fort. I perioder kan jeg bruke den som en dagkrem også, bare for å gi huden en ekstra boost. LOVE it!

Mange sliter med tørrere hud ettersom det blir kaldere i lufta. Hva er dine beste tips til produkter for å få bukt med dette?

– Peele huden jevnlig, og tilføre mer fukt og fettstoffer. Bruk gode masker når huden sliter, det vil den takke deg for. 

Maske fra Biologique Recherche
Biologique Recherche Masque Vivant

Kjetil-André Ward

Influencer via @andreward
Selfie av Kjetil-Andre Ward med rosa hår
Bilde: Privat.

Hva slags hudtype har du? Og hvordan merker du sesongendringen på huden din? 

– Jeg har fet hud, og får utrolig mye tørrere hud med en gang temperaturen går nedover. Jo surere det er ute, jo tørrere blir huden min…

Hva er dine favoritthudpleieprodukter akkurat nå?

– Akkurat nå tester jeg ut nye produkter, men har allerede falt for et par! Så akkurat nå er mine go-to´s to produkter fra Skin Treat; BHA Anti-Blemish Elixir og Hydra-Light Face Gel.

Endrer du noe i hudpleierutinen din ettersom det blir kaldere? Hva i så fall? Hvilke produkter legger du til/endrer du? 

– Jeg har veldig sensitiv hud og har slitt med akne i mange, år så jeg er livredd for å endre for mye å ende opp med enda mer uren hud. Derfor legger jeg kun til fuktighet og bruker da The Ordinary Virgin Marula Oil om morningen og så Rose Hip Seed Oil over natten.

Les også
Ny anti-mascaratrend går som en farsott på TikTok

Mange sliter med tørrere hud ettersom det blir kaldere i lufta. Hva er dine beste tips til produkter for å få bukt med dette?

– Mitt tips er egentlig bare å legge til noe lignende det du allerede bruker. Jeg bruker vanligvis bare fuktighetskrem om våren og sommere, men om jeg blir tørr eller føler jeg trenger litt ekstra fuktighet bruker jeg en liten dråpe med The Ordinary Cold Pressed Virgin Marula Oil i morgenrutinen min. Mens nå som jeg allerede kjenner at huden min begynner å bli tørr og fortere uren, bruker jeg oljen som en fast del av morgenrutinen sammen med Hydra-Light Face Gel og da holder huden min seg fuktig gjennom dagen.

Kjetil-André Ward sine hudpleieprodukter på baderomshyllen
F.v: The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Oil, The Ordinary 100% Cold-Pressed Marula Oil, Murad Blemish Control Clarifying Cleanser, Skin Treat Skin Treat BHA Anti-Blemish Elixir og Hydra-Light Face Gel. Bilde: Privat.

Chioma Anugweje

Makeup-artist, journalist og beautyinfluencer @chiomaacom

Bilde av Chioma Anugweje med en blå hatt
Bilde: Privat

Hva slags hudtype har du? Og hvordan merker du sesongendringen på huden din?

– Jeg har kombinert til  tørr hudtone. Jeg legger merke til at huden min ofte blir veldig tørr når klimaet blir kaldere, og da fokuserer jeg på å gi huden masse fukt og pleie! Huden min kan også bli irritert når den opplever mye kulde, så jeg passer også på å bruke produkter som beroliger huden. 

Hva er dine favoritthudpleieprodukter akkurat nå?

– Uhh, det er mange! Her kommer en liten liste, disse produktene synes jeg passer hudtypen min veldig godt:

Exuviance SkinRise Morning Glow 

Makeupmekka Sugar Treat Lip Scrub – Pink

Dermalogica Precleanse

Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask

Ole Henriksen Glow 2OH Dark Spot Toner 

Dermalogica BioLumin-c serum

Makeupmekka Sugar Treat Lip Scrub – Pink og Dermalogica BioLumin-c serum

Dermalogica Skin Health – Hydro Masque Exfoliant

Skin Treat Intense Care Body Soufflé

Weleda Skin Food

Elizabeth Arden White Tea Mandarin Blossom Body Creme 

Dermalogica Pure Night

Ole Henriksen Goodnight Glow™ Retin-ALT Sleeping Creme

Shiseido White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum

Guerlain Orchidée Impériale Oil

Bilde av en sminkefri Chioma Anugweje og en nattkrem fra Ole Henriksen
– Ole Henriksen Goodnight Glow™ Retin-ALT Sleeping Creme

Endrer du noe i hudpleierutinen din ettersom det blir kaldere? Hva i så fall? Hvilke produkter legger du til/endrer du? 

– Fukt er noe jeg alltid har fokus på når det gjelder hudepleierutinen min, men spesielt nå som det har blitt kaldere. Jeg fokuserer på å bruke produkter som skal gi huden min ekstra mye fukt og berolige huden, og bruker da:

Les også
Kaia Gerber lanserer kolleksjon med Zara

Doctor Babor Cleanformance 

Phyto CBD Serum

Guerlain Orchidée Impériale Rich Cream  

Dermalogica Intensive moisture cleanser

Avene Extremely Rich Compensating Cream

– BareMinerals Butter Drench Restorative Rich Cream

Emma S. Melting Cleansing Balm 

Sensai Cellular Performance Extra Intensive Cream

Mange sliter med både tørrere hud ettersom det blir kaldere i lufta. Hva er dine beste tips til produkter for å få bukt med dette, altså dine favoritter for å gi fukt? 

– Jeg synes Weleda Skin Food, Dermalogica Pure Night, Guerlain Orchidée Impériale Rich Cream, Avene Extremely Rich Compensating Cream og Dermalogica Body Hydrating Cream er supre på fukt!

Tsutsumi Hoang

Influencer @xoxotsutsumi

Bilde: Tsutsumi Hoang privat

Hva slags hudtype har du? Og hvordan merker du sesongendringen på huden din?

– Jeg har det man kaller kombinasjonshud. Huden min skifter med sesongen, om sommeren kan den bli oljete og nå i disse kalde månedene blir den veldig tørr. Når det skiftet skjer pleier jeg å bytte ut hudkremen først. Som for eksempel nå bruker jeg en tykkere/fet krem som gir huden intens fuktighet. (La Mer Moisturizing Cream)

Hva er dine favoritthudpleieprodukter akkurat nå?

– La Mer The Concentrate. Det er ny favoritt som jeg bruker hver kveld før jeg legger meg. Super matt, deilig duft, og gir huden energi på nytt. 

La Mer Moisturizing Cream. Dette er min go-to for den kalde sesongen. Den gir masse fukt og myker opp huden skikkelig!

La Praire White Caviar Eye Cream. Jeg har alltid vært utsatt for mørke ringer og trøtte øyner, og denne kremen har hjulpet massevis på akkurat det området. Jeg har brukt det i snart 4 år nå, så det sier litt. Det er virkelig en game-changer for meg!

La Praire White Caviar Eye Cream.

Endrer du noe i hudpleierutinen din ettersom det blir kaldere? Hva i så fall? Hvilke produkter legger du til/endrer du? 

– Laneige Water Sleeping Mask. Jeg føler at koreansk hudpleie er så underrated i Norden. Jeg personlig elsker det og må ha det i min hudpleierutine. Denne fuktighetsgivende nattmasken gir masse kjærlighet til huden min. Det er en gel, og kan føles veldig «watery» i starten, men etter et par sekunder absorberer det seg inn i huden og holder huden fuktig til dagen etter. 

Les også: Går hardt ut mot influencer-trenden «What I eat in a day»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer