Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Fem kjendisekteskap som gikk i vasken

Ikke helt «til døden skiller oss».

Bryllupssesongen nærmer seg, men det er ikke alle som blir «lykkelige alle sine dager». Kjendisekteskap har i tillegg en tendens til å bli ekstra rotete, enten det er på grunn av stoffmisbruk, affærer, forhastede avgjørelser (og ditto korte ekteskap) – eller bare presset av å ha en hel verdens øyne rettet mot deg.

Her er fem av kjendisekteskapene som ikke funket (men vi har ikke mistet troen på kjærligheten, altså).

Kim Kardashian og Kris Humphries

Favoritt Kim Kardashian (nå West) sitt andre ekteskap er kanskje ikke det korteste kjendisekteskapet i historien, men er uten tvil et av de mest beryktede. Reality-stjernen ga sitt «ja» til basketballspiller Kris Humphries i 2011, i et mildt sagt overdådig bryllup. Hele ballet koster rundt 10 millioner dollar (selv om store deler var #spons), og var en del av en to-dagers spesial av «Keeping Up With The Kardashians» kalt «Kims Eventyrbryllup».

Etter kun 72 dager tok glamouren slutt, og Kim kom med sin ikoniske uttalelse; «Etter omhyggelig vurdering har jeg bestemt meg for å avslutte ekteskapet mitt. Jeg håper alle forstår at dette ikke var en enkel beslutning. Jeg hadde håpet dette ekteskapet var for alltid, men noen ganger virker det ikke som planlagt. Vi forblir venner og ønsker hverandre det beste». Mange spekulerte i om ikke hele fiaskoen kun var et reklamestunt. Enten det var det eller ikke, ble Kardashian bare mer kjent, mens Humphries bleknet og forsvant i mengden av Kardashian-ekser.

Denise Richards og Charlie Sheen

Skuespiller Denise Richards søkte om skilsmisse fra skandalekongen Charlie Sheen i 2005 etter fire års ekteskap. Paret har to barn sammen, og Richards krevde full foreldrerett. Hun påstod blant annet, med støtte fra barnas lege, at Sheens paranoia hadde ført til at døtrene deres ikke fikk vaksiner.

Og ikke bare det; Richards hevdet at Sheen ofte brukte penger på prostituerte, gamblet og var avhengig av narkotika. Hun hevdet også at han besøkte nettsteder med pornografiske bilder av mindreårige. Sheen endte ikke i fengsel, men fikk besøksforbud mot Richards, som gjør at han må holde seg 300 meter unna Richards, hennes hjem og deres døtre.

Richards og Sheens skilsmisse ble ferdigstilt i 2006, men det var ikke slutten på dramaet. Sheen hadde allerede begynt å date andre, men i en ganske overraskende vendig ba Richard om en spermdonasjon fra Sheen for å få enda en baby med hans DNA. 

Jennifer Aniston og Brad Pitt

På begynnelsen av 2000-tallet var Jennifer Aniston og Brad Bitt det ultimate drømmeparet. De var unge, vakre, suksessfulle – og veldig, veldig forelsket. Kjærligheten så ut til å vare evig – helt til Pitt fikk en av hovedrollene i action-filmen «Mr. & Mrs. Smith» i 2014.

I rollen som Mrs. Smith var Angelina Jolie. De to forelsket seg på settet, og hadde en intens anføre. Bare måneder etter at filmen var ferdig innspilt annonserte Pitt og Aniston at de skulle gå fra hverandre. I begynnelsen forsøkte de å legge lokk på affæren og benektet alle rykter, og i deres felles uttalelse til «People Magazine» hevdet de at de «lykkelig forblir engasjerte og omsorgsfulle venner».

Men da Pitt og Jolie begynte å date offentlig kun måneder senere var forholdet et faktum, og ryktene gikk om Anistons savn etter Pitt og hvor forrådt hun følte seg. Hun ble medienes bilde på en sviktet og bitter eks-kjæreste.

For nesten to år siden ble det klart at lykken ikke varte for Pitt og Jolie heller – etter nesten ti år som kjærester (men kun to år som ektepar) annonserte de at de skulle gå fra hverandre i september 2016.

For Aniston, som giftet seg med sin kjæreste siden 2007, Justin Theroux, ente også lykken etter kun tre års ekteskap. Skilsmissen ble annonsert i begynnelsen av februar i år – og allerede samme dag kom spekulasjonene om dette betød en gjenforening av Pitt og Aniston.

Britney Spears og Jason Alexander

Før rehab, hode-barbering og rettssak var Britney Spears en vaskeekte pop-prinsesse – i nesten ti år, helt til narkotika, alkohol og et plutselig brudd med virkeligheten dyttet henne ned fra tronen og inn i den triste, men fascinerende verden av kjendisskandaler.

En av disse mange skandalene var det som nå er kjent som tidenes korteste kjendisekteskap. Etter et svært offentlig brudd med prinsen av pop, N Syncs Justin Timberlake, giftet Spears seg med barndomsvenn Jason Alexander i Las Vegas. 55 timer etter at de hadde gitt hverandre sitt «ja» ble det slutt.

Både Spears og Alexander hevder Las Vegas’ «ånd» førte dem ned midtgangen i Little White Wedding Chapel. Ekteskapet ble annullert. Det markerte på mange måter begynnelsen på slutten for Spears. Men sju år og en ekstra skilsmisse senere (fra Kevin Federline), har Spears klart å karre seg i alle fall delvis tilbake.

Jon og Kate Gosselin

For snart ti år siden, før reality ble det eneste vi så på tv, var TLC-programmet «Jon and Kate + 8» et av de mest sette programmene på amerikansk TV, og får mye av æren for at reality er blitt så populært og utbredt i dag.

Showet fulgte ekteparet som levde med sine åtte barn – sekslinger og et par tvillinger.  Det var drama, kjærlighet og masse skriking. Prominent i programmet var også Kates irritasjon over nesten alt Jon gjorde, blant annet at han pustet litt høyt (se ønskereprise under). Etter ti års ekteskap og to år på skjermen, ble det i 2009 annonsert at de to gikk fra hverandre, og Kate ville fortsette programmet alene. Tittelen ble endret til bare «Kate + 8».

Ting ble mer rotete da Jon begynte å bli fotografert sammen med svært unge kvinner, og Kate ble anklaget for å være voldelig mot barna. Deres skilsmisse ble ferdigstilt samme år, men de kjemper fremdeles for omsorgen for barna.

Noen av barna er dessuten totalt fremmedgjort for Gosselin. Han fortalte til E! at han ikke lengre får komme inn i huset til Kate, og må plukke opp barna på bussholdeplassen utenfor huset – og som oftest vet han ikke hvilke barn han får. «Jeg går bare til bussholdeplassen og den jeg får, får jeg». Han hevder at han ikke har sett alle sine barn samtidig på tre til fire år.

«Kate + 8» går fortsatt på tv i USA. Jon er aldri med, men stiller fra tid til tid opp på amerikansk frokost-TV for å klage over Kate, skilsmissen og sin «tidligere» tv-karriere.

Les også: Motefiffens villeste sitater: Hvem sa hva?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer