Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Fem fun facts om Naomi Campbell

Tidenes mest ikoniske supermodell hinter om å legge opp. Melk & Honning ser tilbake på det vi aldri vil glemme med Naomi Campbell – og et par ting vi tror hun helst vil glemme selv.

1. Hun har aldri møtt faren sin

Naomi Campbell er enebarn oppdratt av en enslig mor. Ifølge moren forlot faren dem da han fant ut at hunvar gravid. Et par slue menn har i løpet av Campbells karriere forsøkt å få sine 15-minutter i rampelyset ved å hevde å være hennes biologiske far, men til dags dato er pappa Campbells identitet fortsatt ukjent.

2. Hun har prøvd seg som restauranteier – uten hell

Som mange andre før henne var Campbell også et offer for den komplekse restaurantindustrien. Supermodellene Elle Macpherson, Claudia Schiffer, Christy Turlington og Naomi Campbell grunnla Fashion Café, som lå ved New York Rockefeller Center. Virksomheten var imidlertid oversvømt med bedragerianklager fra den åpnet i 1995, og gikk konkurs kun tre år senere.

3. De eneste skoene hun noensinne har falt med på catwalken er på museum

I 1993 falt Campell på et par Vivienne Westwood-plattformhæler under en motevisning i Paris. Campbell var kjent for sin selvsikre, ikoniske og feilfrie gange, så bildene av supdemodellen på rumpa midt på catwalken dekket tabloider over hele verden. I dag er det et av de mest ikoniske bildene fra Campbells karriere. Skoene hun falt med  har blitt så berømte at de har tatt seiersrunden på museer over hele verden: Londons Bowes Museum i 2011, The Victoria and Albert Museum i 2015, og The Fashion Museum Antwerpen i 2015/2016.

naomi-campbell-falling-shoes-vivienne-westwood-museeum-victoria-and-albert

Bilde via Victoria and Albert

4. Hun har også prøvd seg som artist – også uten hell

Noe supermodellen kanskje aller helst vil glemme er hennes litt forvirrende forsøk i musikkbransjen. Campbell utga nemlig et album kalt «Babywoman» i 1994. Albumet var en kommersiell flopp, og kom aldri lenger enn nr. 75 på de britiske hitlistene. Imidlertid fant albumet en trøstende suksess i Japan, hvor det solgte over én million eksemplarer.

4. I 2002 be hun dømt til samfunstjenste for å ha kastet en mobil på assistenten sin. Hun dukket opp i en couture-kjole første dag av tjenesten

For noen går navnet Naomi Campbell hånd i hånd med ordet «mobiltelefon». Campbell har nemlig aldri klart å riste av seg den beryktede mobiltelefonhendelsen i 2000, der hun angivelig skal ha angrepet sin personlig assistent ved å kaste en Blackberry på henne. Hun sa seg senere skyldig i anklagene, og ble dømt til terapi for å håndtere aggresjonen sin samt fem dagers samfunnstjeneste. Men som verdens største modeller gjorde hun det beste av situasjonen; Første dagen av samfunnstjenesten i New York stilte hun i en Dolce & Gabbana-kjole til 300.000 dollar. Ikonisk. 

naomi-campbell-dolce-&-gabbana-community-serive-couture-iconic

I Dolce & Gabbana på samfunnstjeneste

Hovedbilde: Versace

Les også: Fem fun facts om Anna Wintour

Siste saker

Mest lest nå
Les mer