Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dra på guidet tur i Paris á la Beyonce og Jay Z

Louvre prøver å lokke til seg millennials.

For to uker siden skrev Melk & Honning en sak om Beyonces og Jay Zs musikkvideo til låta «apeshit», fra samarbeidsalbumet «Everything is Love». Der kunne man se hvordan kongen og dronningen av henholdsvis Hip hop og RnB boltret seg alene rundt om på hele Louvre-museet i Paris.

Det var ikke første gang de brukte verdens største museum som lekeplass. Også under en familietur til den franske hovedstaden i 2014 valgte de å stenge Louvre for allmenheten – og blant annet ta en selfie helt alene foran maleriet av Mona Lisa.

Og, da «The Carters» – som de kaller seg – skulle skyte «Apeshit»-videoen ble museet igjen valgt. Låta forteller både på og mellom linjene om rasisme, likestilling, og rikdom, og filmen er full av symbolikk. Blant annet er alle antrekkene Beyoncé har på seg i musikkvideoen nikk til ulike kvinnelige muser gjennom kunsthistorien.

Men, den virkelige brodden i filmen er kontrasten mellom de to afroamerikanske superstjernene og menneskene som portretteres på lerretene de står foran, slik som også blir beskrevet i en artikkel hos Rolling Stones Magazine. Det blir nemlig tydelig i hvor liten grad vestlige kunstnere har lagt fokus på svarte monarker og svarte høytstående personer i sine kunstverk. Det er i disse visuelle valgene at den politiske agendaen til Beyonce og Jay Z kommer tydelig til syne.

Nå forsøker Louvre – som kanskje ikke er et helt åpenbart mål for superparets fans – å friste dem til å komme innom. 

De har nemlig satt opp en helt ny guidet tour på programmet sitt; Èn der man kan få se alle kunstverkene som vises fram i «Apeshit» på kloss hold. Ifølge Dazed tar Louvres guide deg med på en 90 minutters rundtur der man vil få se 17 ulike ting, blant annet Venus de Milo, Nike fra Samothrake og, selvsagt, Mona Lisa.

Museet har slitt med minkende besøkstall de siste årene, og også hatt problemer med økonomien ettersom de har mottatt mindre statlig støtte, så det ser ut til at de forsøker å gå nye veier.

Foreløpig ser det dessverre ut til at det hele foregår på fransk, så det er kanskje en fordel å laste ned appen Duolingo først for å jekke opp nivået på fransken litt. Men med økende interesse for den guidede turen kan det godt hende at franskmennene snarlig biter i det sure eplet og tvinger seg selv til å snakke engelsk.

Se musikkvideoen her: 

Bilde: Skjermdump fra «Apeshit».

Les også: Jay-Z er ny kreativ direktør for Puma

Siste saker

Mest lest nå
Les mer