Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Do’s and don’ts på motevisninger!

Motebransjen kan for utenforstående virke litt skummel, flust av bitchy karakterer á la Miranda Priestly fra The Devil Wears Prada og regler man må kunne for å bli akseptert av eliten.

Det ultimate eksemplet på dette er moteukene som stort sett bare gir tilgang til fashionistaer, bransjefolk og kjendiser til visningene. Det er en rekke «do’s» and «don’ts» når det kommer til hvordan du skal oppføre deg og hva du bør ha på. Bryter du disse blir du med en gang gjennomskuet som en newbie – og hvem vil vel det?

Med Stockholm og København bak oss, står nå moteuka i Oslo, Oslo Runway, for tur før «de fire store» i New York, London, Milano og Paris følger. Vi har derfor valgt å lage en liste med noe av det man bør tenke på enten man gjester en motevisning for første eller ente gang.

 

DO’S

  • Det er jo ikke noen tvil om at det er stas å bli fotografert av streetstyle-fotografene, men velg ett antrekk og hold deg til dét. Med mindre du søler den mørkerøde sponsede Tine-smoothien du grabba med deg i foajéen på Sentralen over hele blusen din, er det ikke nødvendig å skifte tre ganger i løpet av en visningsdag. Du hoster ikke Oscar-utdelingen. Ro ned.
  • Klapp når visningen er ferdig. Med mindre du kjenner følelsen av dyp, dyp skuffelse og hat over det du har sett, er det vanlig høflighet å klappe under finalerunden og når designeren kommer ut for å vinke/bukke/nikke/neie. Det er mange involverte og det ligger hardt arbeid bak både kolleksjonen og produksjonen. Derfor bør du også la håndflatene dine gjør en bitteliten innsats.
Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut

  • Hold deg til din egen plass! Eventuelt hør med de ansvarlige for seatingen om det er «noen som helst mulighet for at du kan få en plass, om det er noen som ikke møter opp?», mens du lar ditt mest sjarmerende smil glitre nederst i fjeset. Dersom ikke det er mulig; stell deg pent bak stolradene og pønsk ut en genial plan til hvordan du kan få opp «rankingen» din i motebransjen til neste sesong.
  • Se ut som du hører hjemme der. Når du har satt deg ned, sett veska på gulvet, kryss beina, hold mobilen klar til å fange noen snutter på insta story, og la hele tiden minen være seriøs og skrike av «Damn RIGHT I belong here!».

  • Ta på deg en fet jakke. Det er midt på vinteren, det skal bli -5 under Oslo Runway, så fokuser på å ha på iøyenfallende ytterplagg. I alle fall om du vil ende opp på filmrullen til streetstyle-fotografene. Folk sitter ofte med jakka på inne også. «Den er en del av antrekket».

DONT’S

  • Ikke møt opp tidlig for å stjele goodiebagen til noen av de på første rad. Det er dårlig stil og det kan bli superpinlig for deg om du blir oppdaget. (Vent til å se om noen på første rad setter igjen goodiebagene sine etter visningen. Mange motefolk er på visninger så ofte at en gratis dry shampoo og en flaske Vitamin Well ikke akkurat er noe stas lenger)
  • Det er HELT standard på moteukene at ting henger litt etter planen, så ikke bli irritert eller overrasket om en visning er forsinket. Bruk tida på å øv litt mer på å se uaffektert og kul ut ved å ape etter proffene på front row, angst over antrekket du har valgt å ha på – eller dropp funfacts om designeren til sidemannen eller -kvinnen.
  • Ikke ha på deg solbriller. «Det er så forferdelig skarpt vinterlys!» Nei, det er du som prøver å se kul ut. Be real.
Les også
En ny moteæra for Margot Robbie?

Les også: Dette er motefolkets forventninger til Oslo Runway!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer