Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kendall Jenners ansiktsmaske gikk viralt. Den og andre skjønnhetstrender vi søkte etter i 2020 ser du her
Foto via Instagram @kendalljenner

Dette er skjønnhetstrendene vi googlet mest i 2020

Korona har endret hva vi søker etter.

Det nærmer seg slutten av 2020, året som av mange av beskrevet som en vorte av et år. Et annus horribilis som endelig snart er over.

Lockdown og hjemmekontor, samt en generell oppfordring om å holde seg mest mulig hjemme har endret hvordan vi kjøper, konsumerer og kanskje også søker etter skjønnhet.

Frisørsalonger over hele verden har måttet stenge dørene som følge av strenge koronaregler. Dette har ført til at søk etter hjemmefargingsrelaterte produkter har skutt i været, skriver Vogue.

Nå har de samlet årets mest googlede skjønnhetstrender.

Foto via Instagram @kaiagerber

Hårmasker, scrunchies og avansert hudpleie

Søk etter hårmasker er skutt i været. Det samme gjelder hårserum og andre produkter som kan brukes hjemme.

Enkle hårfrisyrer, særlig korte varianter og fletter trender også. Det gjør trikker og schrunchies, og – ja, alt som kan holde håret borte fra ansiktet, skriver motemagasinet.

Hudpleie har for alvor fått en oppsving under korona. Det vi søker mest etter er faktisk avanserte ingredienser og hvordan vi kan optimalisere hudpleierutinen vår. Mer spesifikt søker vi etter ingredienser som niacinamide og bakuchiol. Mange søker også etter koreansk hudpleie, såkalt K-beauty som lenge har trendet.

DIY-ansiktmasker og annet man kan slenge sammen på kjøkkenet og putte på huden er også i vinden. Mest googlet er turmeric og avokado, etter at Kendall Jenner lagde en ansiktmaske med sistnevnte.

På sminkefronten er det hovedsaklig to leire som gjelder, skriver Vogue. På den ene siden naturlig makeup, på den andre søk etter mer eksperimentell makeup a la Euphoria. Mest søkt i sistnevnte kategori er rosa leppestift og glossy øyenskygge.

En generell tendens til vedlikehold stikker seg ut med søk etter hvordan man kan ta vare på øyenbrynene hjemme. Det ser ut til at øyenbryn og lepper er det som prioriteres for å få den perfekte Zoom-looken, konkluderer motemagasinet.

Les også: Fire norske influencere om deres hudpleiefavoritter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer