Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
pia tjelta i costume

Den norske designeren og skuespilleren er den yngste noensinne som har fått eget portrett på Theatercaféen

Portrettert av norsk it-illustratør.

Torsdag kveld hadde ærverdige Theatercaféen i Oslo en ny runde med portrettopphenging. Fra før av er veggene i den sagnomsuste restauranten prydet med portretter av kjente kulturpersonligheter som Arnulf Øverland, Christian Krohg, Edvard Munch og Wenche Foss.

Denne gangen var det gjort plass til tre nye portretter av Liv Ullmann, Kåre Conradi og Pia Tjelta.

Tjelta har gjennom flere år markert seg i norsk kulturliv. I tillegg å være en av landets mest anerkjente skuespillere, har hun også markert seg som en mektig stemme i norsk motebransje. I 2014 startet hun designsamarbeid med den norske designeren Tine Mollatt, som står bak suksessmerket byTiMo. Kjolene signert Tjelta og byTiMo ble fort en favoritt hos kvinner over hele landet, og både kjendiser og selveste kronprinsessen ville ha sin del av kjolene i blonder eller med blomstermønster.

Suksessen byTiMo og Pia Tjelta fortsatte i noen år, uten at norske kvinner så ut til å kunne få nok. Også kvinner i resten av verden fikk øynene opp for kjolene. Blant annet ble Kylie Jenner avbildet iført en av kjolene i Vogue. Også den Gwyneth Paltrow, som selv har gjort designersamarbeid med det norske merket, har kledd seg i de feminine kjolene.

pia tjelta instagram

Pia Tjelta delte et bilde av henne og Esra Røise på Theatercaféen. Legg merke til portrettet på veggen. Bilde: Skjermdump @PiaTjelta

I 2017 ble det kjent av Tjelta ville starte sitt eget selvtitulerte merke. I dag selges kolleksjonene hennes hos noen av landets ledende motebutikker og i sommer holdt hun egen visning under Oslo Runway.

Samtidig fortsetter hun å gjøre det stort som skuespiller både på teaterscenen og på filmlerretet. Hun er for tiden aktuell i den kritikerroste filmen «Blindsone».

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Torsdag kveld fikk hun sitt eget portrett på veggene hos Theatercaféen. Det er den norske illustratøren Esra Røise som står bak portrettet av Tjelta. Røise tegnet også portrettet av Liv Ullmann, mens Arild Midtun står bak bildet av Kåre Conradi.

Med det ble Tjelta den den yngste noensinne som har fått eget portrett på den historierike restauranten. 

vanessa rudjord instagram

Vanessa Rudjord delte stolt nyheten om venninnen på Instagram. Bilde: Skjermdump Instagram @VanessaRudjord

Ifølge Theatercaféens egen nettside ble de første portrettene hengt opp allerede i 1924. Idéen kom fra grunnlegger Caroline Boman Hansen, som da kjøpte de 30 første portrettene fra maleren Henrik Lund, som hadde tegnet sine café-venner.

Siden den gang har veggene blitt fylt opp av portretter av norske kulturpersonligheter, forfattere, skribenter, malere, musikere og kompinister. En fellesnevner for dem alle er at de er trofaste gjester av Theatercaféen.

Hovedbilde: Pia Tjelta i eget design i Costume

Les også: Aurora hylles i L’Officiel US

Siste saker

Mest lest nå
Les mer