Det beste hudpleietrikset er å være rik (og berømt)

Journalist langer ut mot skjønnhetspressen.

«Du kan drikke så mye vann og bruke så mye solkrem du bare vil, men det mest effektive hudpleietrikset er å være rik». Det skriver Amanda Mull i det amerikanske tidsskriftet The Atlantic.

I artikkelen ser Mull nærmere på hvordan det kan ha seg at de rike (og gjerne også berømte) tilsynelatende ofte har vakker hud.

Den generelle oppfatningen av hemmeligheten bak vakker hud, skriver hun, synes å være to ting, nemlig å gjøre sunne valg som å vaske ansiktet, unngå sol, drikke nok vann, bruke solfaktor og få nok søvn samt å bruke de rette kremene og serumene. Men, fortsetter hun, du kan drikke så mye vann og bruke så mye solkrem du bare vil. Det mest effektive hudpleietrikset er rett og slett å være rik.

Mull viser til journalist Jaya Saxena som nylig gjorde interessante funn da hun undersøkte linken mellom hud og inntekt. Det er ingen nyhet for verken skjønnhetsjournalister, -redaktører eller rike og berømte kvinner, skriver Mull, at hemmeligheten bak vakker hud er en kombinasjon av genetisk flaks og tilgang på dyre produkter, behandlinger og kosmetiske inngrep som ikke er tilgjengelig for hvermannsen.

«Hud er gjerne det mest synlige tegnet på hva slags liv man lever, og det blir bare mer sant ettersom man blir eldre», fortsetter Mull som peker på nødvendigheten av dyre kremer, fillere og Botox som hun mener etterhvert gjør seg gjeldende for å opprettholde en vakker hud.

I artikkelen retter hun også kritikk mot skjønnhetspressen som hun mener nærmest ukritisk deler de rike og berømtes naive skjønnhetstips helt uten å se det store bildet. «Hvis alle bare kunne innrømme at hudpleie primært er noe som henger sammen med rikdom så måtte de skille mellom de som har penger og hva vi antar og forventer av de som ikke har det».

Hovedbilde: Kim Kardashian i Vogue Mexico.

Les også: Hudpleiemerkene som holder det de lover