Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
PÅ AUKSJON: Denne skjorta er 1000 år gammel. Nå går den på auksjon i London.

Denne skjorta er verdt over 5,5 millioner kroner

Nå går den på auksjon i London.

Gjenbruk er i vinden, men denne finner du ikke på Tise. Den 1000 år gamle skjorta, som er verdt rundt 500,000 pund altså i overkant av 5,5 millioner norske kroner, går nå på auksjon på Sotheby’s i London i april, skriver The New York Times.

Det er nettopp på grunn av sin alder skjorta er verdt så mye, men også fordi den er fra en svunnen tid, nærmere bestemt Sogdiana – det gamle navnet på et område i Sentral-Asia i nåværende Usbekistan som i oldtiden og middelalderen var et rikt land. Skjorta er dessuten i god forfatning, så god at det ifølge auksjonshuset er «svært sjeldent» at man kommer over noe slikt, heter det i artikkelen.

Og som alle plagg forteller også dette en historie; både fargen, materialet, sømmen, fôret, silhuetten, mønsteret og motivene sier noe om hvem som var bæreren. Laget i silke med en helt spesiell gullfarge er skjorten utsmykket med fugler med juveler i nebbet og sløyfer rundt halsen, noe som symboliserer at bæreren mest sannsynlig hadde tilknytning til den saudiske kongefamilien.

Skjorta går under hammeren på Sotheby’s 25.april.

Åpningsbilde via NY Times og Sotheby’s.

Les også: Hva har Gucci funnet på nå?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer