Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Motebøker
Vi i Melk & Honning holder deg oppdatert med spalten 5 kjappe motenyheter. (Foto: Annie Lebovitz 'Alice in Wonderland' for Vogue)

De flotteste motebøkene akkurat nå

Fra moderne motehistorie og glamour til streetwear-kongens designtips.

Vi ønsker oss alltid påfyll av gode, interessante og ikke minst deilige motebøker – like fine til deg selv som i gave til moteelskere i alle aldre. En skikkelig flott coffeetable-bok gjør underverker for både (mote)humøret og interiøret.

Her er et utvalgt nye titler som frister ekstra i høst.

Annie Leibovitz ‘Wonderland’

Legenden Annie Leibovitz er kjent for storslåtte og fantasifulle tablåer, ikoniske bilder av kjendiser og ikke minst – slående moteserier. Nå samles endelig motefotografiene hennes mellom to permer for første gang.

Motebøker
Annie Lebovitz lanserer bok med sine beste moteserier. Foto: Phaidon

Husfotografen i amerikanske Vogue står bak noen av de flotteste vi kan huske å ha sett – og spesielt serien som har gitt boken navn. Wonderland er et spill på Alice i Eventyrland, der modellen Natalia Vodianova spiller hovedpersonen, mens verdens toppdesignere har inntatt rollene som karakterene i boka. Jean Paul Gaultier er selvfølgelig den stripete Chesire-katten, mens John Galliano får den tvilsomme æren av å spille den forrykte Røde Dronningen.

Motebøker
Johan Galliano som den røde dronningen i Vogue’s versjon av Alice i Eventyrland. Foto: Vogue

Tittelen spiller også på Leibowitz eget forhold til moteverden. Fotografen, som startet i Rolling Stone magazine, var allerede en av verdens fremste før Anna Wintour lokket henne over til motemagasinet. Som hun selv sier i et intervju med New York Times; ‘Jeg ville egentlig ikke ha noe med mote å gjøre’.

Boken er i salg fra 17. november.

Les for: Bildene som formet moten de siste 20 årene

Tim Blanks: ‘Versace: Catwalk – The complete collections’

Glamour, supermodeller og skyhøy wow-faktor. Versace er det ikoniske motehuset som introduserte verden for den høy-lave italienske estetikken som drysser stjernestøv over enhver rød løper. For hvem kan glemme Jennifer Lopez’ koniske jungelkjole? Liz Hurleys sikkerhetsnålkjole fra 1999, eller supermodellene som motorsykkelbabes i George Michaels Freedom-video?

Les også
13 dreamy hoteller i Europa
Motebøker
Kolleksjonen fra 92-93 som ble udødeliggjort i George Michaels ‘Freedom’-video. Foto: Versace

Gianni Versace snudde opp ned på moteindustrien da han lanserte Versace i 1978. I denne boken forteller motejournalist Tim Blanks om reisen som endte brått da opphavsmannen ble drept utenfor hjemmet sitt i South Beach i Miami i 1997. Søsteren Donatella tok som kjent over, og har klart å befeste Versace som førstevalg for de som ønsker seg en helt egen form for glamour. Den som balanserer på grensen til tacky – men alltid ender opp som ekstravagant og magisk.

Boken presenterer alle visningene – med omtaler, intervjuer og ikke minst en fyldig historieleksjon og er i salg fra 23. november.

Les for: Den aller mest glamorøse motehistorien

GANNI: ‘Gimme more’

Det danske klesmerket Ganni bør være velkjent for Melk & Honnings lesere – men hva med historien bak merket?

Motebøker
GANNI: Gimme more ble lansert i oktober. Foto: Rizzoli

Det danske ekteparet Ditte og Nicolaj Reffstrup møttes på et dansegulv, giftet seg syv måneder senere – og startet eventyret GANNI sammen i 1999. Det familiedrevne København-merket har blitt den kanskje sterkeste nye skandi-merkevaren på 2010-tallet – og i denne boken kan du lese hvordan – og kanskje hvorfor. Essays, artikler, bilder av både designs og kolleksjoner beskriver Ganni-verdenen i fargerik detalj.

Les for: Å lære moderne merkevarebygging fra proffene

Acne Paper Book – og Acne Paper vol. 16

Vil du unne deg mer skandinavisk motepublisering i særklasse finnes nå den ikoniske første versjonen av Acne Paper samlet som bok. Magasinet som kom ut mellom 2005 og 2014 fokuserte på en tidløs og klassisk tilnærming til formatet; med fokus også utover mote – som kultur, film, musikk og uteliv – som Acne Studios selv.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen
Motebøker
Kultmagasinet Acne Papers første versjon samlet (2005 – 2014). Foto: Acne Studios

Redaktør for boken er selvfølgelig norske Thomas Persson, som hadde visjonen og var redaktør bak publikasjonen – som gjenoppstår i disse dager.

Med bilder fra legender som Irving Penn og nye stjerner som Viviane Sassen, intervjuer med ikoner som Fran Lebowitz og Tilda Swinton, satte de en ny standard. Et must for motekjenneren!

Sjekk også ut den nye utgaven som akkurat er sluppet kalt ‘Age of Aquarius’ – et magasin mer forseggjort enn de fleste bøker som lanseres i sjangeren.

Motebøker
Acne Paper er tilbake – i nytt format. Foto: Acne Studios

Les for: En tidløs historietime fra Skandinavias motevisjonærer

‘Something’s Off – Virgil Abloh x NIKE’

Boken Something’s Off – som ble lansert i januar i år – dokumenterer og forteller historien bak prosjektet ’10’ fra 2016. Det var en sneakerkolleksjon der Off-White og Louis Vuitton-designer Virgil Abloh dekonstruerte og lekte frem nye versjoner av Nikes fremste modeller.

Motebøker
Virgil Abloh dokumenterer prosessen bak kolleksjonen 10 som har gjorde med Nike i 2016. Foto: Nike

Resultatet ble en blanding av ‘industridesign, readymade skulpturer og wearables’ – alt i ett’. Something’s off er boken som følger prosessen og viser hvordan Abloh jobbe – og fremstår med det som en kunstbok i formen. Noe både for sneaker – og kunstelskeren.

Les for: Å låne ideer fra en av motens mest fascinerende karakterer

Les også: 5 kjappe motenyheter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer