Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De fineste julekampanjene

Cara Delevinge synger i snøen og Nicky Minaj som husmor. Her er de fineste kampanjefilmene til å få deg i julestemning. God jul!

Burberry

Det erkebritiske merket slår alltid på stortromma når de skal produsere sin julekampanje. I fjor rekrutterte de den Oscar-vinnene regissøren Asif Kapadia til å lage en kortfilm om livet til Burberry-grunlegger, Thomas Burberry, med Domhnall Gleeson i hovedrollen og Sienna Miller som hans store kjærlighet. I årets kampanje møtes også en kjent mannlig skuepiller og en vakker kvinne, men uten historiefortellingen og den dyre scenografien.

John Lewis

Varehuset John Lewis er en av de mest ivrige jule-supporterene. Hvert eneste år legger de frem en kampanje som får julestemning helt ned i lilletåen din. I år har de valgt en liten gutt og monsteret under sengen hans til å få frem de varmene følelsene hos seerene. Reklamen har allerede fått noen motstandere, da produksjonen er anklaget for plagiat av monsteret (som heter Moz). Men ikke la det ødelegge for hvor søt denne filmen er.

Diesel

Istedenfor å spille på romantikk, nostalgi eller nisser og snø velger Diesel i år å takle fenomenet stygge julegensere. Motegiganten har faktisk ingen andre «julete» motiv i sin kampanje, enn figurene på strikkegenserene. Målet med kampanjen er at kunden skal velge kul ull, ikke ukul ull. Det ukule ullet er julegensere – og det kule ullet er en sau i skinjakke.

Debenhams

Det britiske varehuset Debenhams gjør i år sin egen vri på den klassiek fortellingen om Askepott som mister skoen sin. Historien er fortalt av skuespiller Ewan McGregor og handler om et par som så vidt møtes på juletoget i London. Hun må løpe av, mister skoen sin og han lager en emneknagg for å finne henne. Resten er historie.

H&M

Nicky Minaj som husmor? Med Grey’s Anatomy-hunk Jesse Williams som mann? Vi tar det. Selvom H&M sin årlige kampanjefilm dessverre ikke er tilgjengelig før 28. november gir den lille teaseren oss mer enn nok foreløpig.

Heathrow Airport

Flyplassen Heathrow i London har ingen ting med shopping eller mote å gjøre, men de har laget den mest romantiske julekampanjen så langt i år og derfor fortjener de en plass på denne listen. De små teddybjørnene var også hovedkarakterene i fjorårets reklamefilm og i år blir seeren kjent med hele deres nydelige historie. Fint nok til å nesten presse frem en ørliten tåre i øyekroken.

Hovedbilde: H&M

Les også: De fem mest ekstravagante festene gjennom historien

Siste saker

Mest lest nå
Les mer