Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Albie Awards

Cindy Crawford deler sine beautyhemmeligheter

– Å være konsekvent over tid gjør den store forskjellen.

Cindy Crawford var uten tvil et av de største ikonene på 90-tallet, både for sin gode motesans og slående vakre utseende. Også i dag er 57-åringen en å se til for inspirasjon på skjønnhetsfronten.

I 2004 startet Crawford beautymerket Meaningful Beauty sammen med hudpleiespesialist Jean Louis Sebagh, som nå har ekspandert til hårprodukter. Anti age-hårprodukter nærmere bestemt. 57-åringen har nemlig erfart at håret forandrer seg med alderen, og ønsket dermed å slippe produkter som gir tilbake glansen – så vel som å fokusere på hodebunnen og å styrke håret.

I den anledning har Crawford tatt en prat med The Cut om hvordan håret forandrer seg med alderen, beautyhemmeligheter og hennes definisjon på en supermodell.

Cindy Crawford deler sine beautyhemmeligheter
Cindy Crawford deler sine beautyhemmeligheter. Foto: Justin Bare/The Cut

– Som kvinner er vi forberedt på å få rynker og grå hår, men jeg tror ikke vi er forberedt på de andre forandringene som kan skje med håret.

Crawford forteller at det virkelig overrasket henne hvor mye håret forandret seg etter å ha fått barn, farget det og blitt eldre.

– Håret mitt ble tynnere, knakk lettere og var mer sprøtt, sier hun.

– Jeg tenkte ikke på håret mitt i 20-årene. Jeg kunne sette i en strikk i vått hår uten å tenke på at det ville skade håret mitt, forteller Crawford videre.

Hun kunne også trene og føne håret hver dag, mens hun nå sliter med å få det fønede håret til å holde seg.

– Jeg sover med håret oppsatt. Jeg vil ikke skade det mer enn jeg må.

Cindy Crawford deler sine beautyhemmeligheter
Cindy Crawford forteller at hun ikke var klar over hvor mye håret forandret seg med alderen. Foto: Instagram/ @cindycrawford

Underveis i intervjuet får Cindy Crawford spørsmål om hun har noen beautyhemmeligheter.

– Noen fikk meg til å begynne med tungeskraping. Du gjør det aller først på morgenen, uten å engang ha drukket vann, forteller hun.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Jeg gjør tungeskrapingen, tørrbørsting, jeg tar badstue og så isbader jeg kanskje én gang i uken, sier hun videre.

Crawford ramser deretter opp andre ting hun gjør for huden sin: hun bruker alltid solkrem, hun bruker hatt, røyker ikke, og prøver å drikke nok vann.

– Å være konsekvent over tid gjør den store forskjellen, sier hun.

57-åringen går også nærmere inn på treningsrutinene sine.

– Jeg skal ikke si at jeg trener hver dag. Jeg prøver å trene tre til fire ganger i uken, og noen uker ikke det en gang.

Noen av beautyhemmelighetene til Cindy er tungeskraping, tørrbørsting, badstue og isbading. Foto: Instagram/ @cindycrawford

At Cindy Crawford er en supermodell er det ingen tvil om, men det er ikke til å legge skjul på at det er et begrep som slenges litt rundt nå til dags. Så, hvordan definerer hun selv en supermodell?

– Jeg husker da jeg først hørte det uttrykket og jeg synes det var så teit. Har vi på oss kapper og skifter i telefonkiosker?

– Ingen i bransjen ville brukt det ordet på den tiden, sier hun.

Crawford forteller at nå som det er blitt et akseptert uttrykk, vil hun si at det også innebærer at folk kjenner til navnet ditt.

– Det var unikt på 80- og 90-tallet. Vi hadde ikke sosiale medier, vi var bare todimensjonale bilder på magasinforsider, sier hun.

– De sa ikke navnet ditt, og folk visste ikke hvem du var.

Crawford påpeker at det var få kvinner som klarte å bryte ut av det, og at folk kunne navnene deres og var interessert i hva de gjorde, hvem de datet og hva de hadde på seg.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

– Det var mye vanskeligere for 25 til 30 år siden.

Les også: Superstjernene bekrefter ryktene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer