Bilde: Prince Williams/Wireimage

Cardi B slår tilbake mot rasistisk veske-kritikk

Nett-troll mener rapperen senker verdien av den ikoniske Hermès Birkin.

Det er gammelt nytt at rappere liker juglete bling bling eller svindyre luksusprodukter. Glitrende grillz, logomania i lange baner og vesker med utrolige prislapper er varemerke for mange av dem.

Blant de som virkelig vet å unne seg, er Cardi B. Artisten bak hiten «WAP» har spesielt lagt sin elsk på Hermès sine legendariske Birkin-vesker. Hun har skaffet seg nærmest utallige varianter av denne klassikeren, både til seg selv og i mini-versjoner til datteren Kulture.

Da hun fylte år 11. oktober fikk hun flere nye Birkins i gave, både av ektemannen Offset og av Kylie Jenner. Dagen etter poserte hun foran sin imponerende samling.

Men ikke alle er like glade for 28-åringens regelrette fråtsing i Birkins. Dazed kan nemlig melde at nett-troll nå går knallhardt ut og mener at hun – og andre svarte rappere – senker klassikerens verdi.

Les også: Emily Ratajkowski er gravid

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Cardi B (@iamcardib)

Selges for millioner

Birkin har vært en såkalt staple i enhver fashionista eller sosietetskvinnes samling siden den først ble lansert på starten av 80-tallet. For de utenfor motekretsene var det kanskje likevel via serien Sex & The City man fikk nyss om den.

Samantha Jones hadde lyst på en, men fikk vite at ventelisten var lang som et vondt år (2020 for eksempel) – og kostet intet mindre en 4000 dollar, tilsvarende i underkant av 40 000 kroner.

Dette var på starten av 2000-tallet. I dag koster Birkin en del mer – og er blant de sikreste investeringsobjektene i luksusverdenen. Helt spesielle second-hand- og custom made-varianter kan gå for millioner.

Cardi B har både Birkin-vesker i kamuflasje og med krystaller som trolig ligger opp mot den prisklassen.

Mener det er rasistisk motivert

Nå har hun valgt å svare på all kritikken. I en video publisert via hennes egen Instagram-feed sier Cardi at hvite kjendiser aldri får denne typen kritikk, og at det får henne til å ville si «Bitch, vet du ikke hvem du snakker til?!».

Når det kommer til at svarte rappere senker verdien når de kjøper Birkin, mener hun det faktisk er motsatt – at de legger til verdi. Hun nevner flere eksempler der hun har nevnt ulike motehus i låter, som har fått salgstallene deres til å skyte i taket.

Cardi B slår også tilbake mot de som mener damer med afrikansk eller latinX etnisitet mest sannsynlig har falske designervesker eller har «ligget seg til veskene».

«Det er mange boss ass bitches out here som eier sine egne selskap, er eiendomsmeglere, PR-folk, Agenter, leger, tannleger, lista bare fortsetter og fortsetter. Det finnes Instagram-modeller som får 20k per post. Det er mange bitches som tjener gode penger her ute!», påpeker hun i videosnutten.

Hun avslutter likevel med å si at man ikke trenger å ha en Birkin for å se «fly as fuck« ut. Cardi B mener mange som mikser luksusplagg med Zara og H&M kan ha masse «swag» for dét.

Se dette innlegget på Instagram

So I had this convo with my team about this topic after seeing this viral tweet …what do you guys think ? Watch till the end

Et innlegg delt av Cardi B (@iamcardib)

Les også: Billie Eilish sine sko går viralt: Hvilken farge har egentlig disse skoene?