Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Cardi B må beklage etter Reebok-reklame som anklages for kulturell appropiasjon
Cardi B ber om unnskyldning etter reklameflause. Foto: Prince Williams/Wireimage

Cardi B anklages for kulturell appropriasjon etter reklamekampanje – nå beklager hun

– Kanskje skulle jeg gjort hjemmeleksen min.

Cardi B må nå beklage etter at hun beskyldes for kulturell appropriasjon i forbindelse med en reklamekampanje for sin nyeste Reebok-kolleksjon, skrive Page Six.

På bildet, som også pryder forsiden av Footwear News sin november-utgave, skal rapperen forestille den hinduistiske gudinnen Durga.

Durga er ifølge Store norske leksikon en av de store hinduistiske gudinnene. Hun beskrives som en vakker og sterk kvinne utstyrt med forskjellige våpen som hun bruker i kampen mot krefter som truer den gode og ordnede verden, som er gudenes og menneskenes hjem. På bildet er våpnene byttet ut til fordel for en Club C Cardi-sneaker.

Det har fått nettet til å rase, og Cardi B anklages for kulturell appropriasjon. «Dette er ikke en hyllest, det er en fornærmelse», skriver en bruker på Twitter, som påpeker at det ikke er tillatt å ha på sko inne i et hinduistisk tempel.

– Da jeg gjorde Reebok-shooten fortalte kreatørene meg at jeg skulle forestille en gudinne som representerer styrke, femininitet og frigjøring. Det er noe jeg elsker, står for og synes var kult, forklarer 28-åringen i en Instagram-video.

– Men hvis folk mener jeg fornærmet kulturen eller religionen deres beklager jeg. Det var ikke min intensjon. Jeg vil ikke være respektløs overfor noen sin religion – og jeg prøvde heller ikke å være det. Kanskje skulle jeg gjort hjemmeleksen min. Jeg er lei meg for at jeg ikke kan endre fortiden, men jeg skal gjøre mer research i fremtiden, avslutter hun.

Les også
STILORAMA: Sara Flaaen Licius
Cardi B må beklage etter reklameflause. Foto via Instagram/@iamcardib

Også Rihanna ble tidligere i år anklaget for kulturell appropriasjon etter at hun lot undertøyskledde modeller danse til en Hadith fra Koranen under sitt Savage x Fenty-show. Den barbadiske superstjernen var imidlertid raskt ute med å beklage musikkbruken.

Les også: Hvor går grensen for kulturell appropriasjon?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer