Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid
Foto: Instagram/@bellahadid

Bella Hadid angrer på at hun fikset på utseendet sitt som 14-åring

– Jeg var den stygge søsteren.

Bella Hadid er flere ganger blitt anklaget for å ha fikset på utseendet sitt. Alt fra å ha fikset på øynene og kjeven til en god gammel dags nose job og lip fillers, ifølge Dazed.

Nå innrømmer 25-åringen at hun fikset på utseendet sitt som 14-åring.

Det er i et stort intervju med Vogue, hvor toppmodellen også er på coveret av aprilutgaven, at Hadid ærlig åpner opp om både psykisk og fysisk helse.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde beholdt nesen til forfedrene mine. Jeg tror jeg ville ha vokst med den, sier Bella Hadid til motemagasinet.

– Folk tror at jeg fucket med ansiktet mitt på grunn av ett bilde av meg som tenåring hvor jeg så puffy ut. Jeg er ganske sikker på at du ikke ser ut nå slik du gjorde da du var 13, eller hva?

Modellen skal til og med ha blitt beskyldt for å besøke plastiske kirurger med bilder av Carla Bruni, den ikoniske supermodellen og tidligere franske førstedamen – som Bella Hadid er blitt sammenlignet med flere ganger.

– Jeg har aldri brukt fillers. La oss sette en strek ved det. Jeg har ikke noen problemer med det, men det er ikke meg. Den som tror jeg har fikset på øynene eller hva det enn heter – det er face tape. Det eldste trikset i boken.

Bella Hadid er nå en del av VS Collective, Victoria’s Secret sitt nyeste forsøk på å følge med i tiden. Det i kjølvannet av avsløringer rundt trakassering fra selskapets side. Modellen føler bransjen er blitt bedre enn den var tidligere – selv om mye også gjenstår.

Les også
13 solkremer til kropp og ansikt du kan klikke hjem nå

– Endelig står jenter opp mot sample sizes. Men da jeg startet for syv år siden, passet jeg ikke en Saint Laurent. Jeg husker en stylist snakket om vekten min fordi hun ikke fikk opp glidelåsen.

– Når jeg ser tilbake på det nå, tenker jeg ‘ja, fordi en Saint Laurent sample size fra catwalken er ikke en realistisk størrelse for noen.’ Men så tenker du at noe er galt med deg, og ingen rundt deg sier ‘nei, nei, det er ingenting er galt med deg, det er en liten størrelse’.

Hun forteller videre at hun i flere år ikke våget å fortelle kolleger om depresjonen, angsten og Lyme-sykdommen, som hun fikk påvist som tenåring.

– Jeg var den stygge søsteren. Jeg var brunetten. Ikke var jeg like kul som Gigi, ikke like utadvendt, sier hun og fortsetter;

– Det var det folk sa om meg. Når man blir fortalt noe mange nok ganger, begynner man å tro på det, dessverre.

– Hvordan endte en jente med så mange usikkerheter, angst, depresjon, problemer med selvbilde og spiseproblemer, som hatet å bli tatt på og som hadde intens sosial angst, opp i denne bransjen?

På videregående skal en psykiater, med mistanke om at Hadid hadde ADHD, ha gitt henne resept for Adderall. Det er en medisin mot tilstanden. Denne svekket appetitten, noe hun mener førte til at hun etter hvert utviklet anoreksi.

– Jeg bruke en kaloritellingsapp, som var som en djevel. Jeg pleide å pakke med meg en liten lunsj med tre bringebær og selleristenger. I dag ser jeg at jeg forsøkte å føle at jeg hadde kontroll over meg selv, når jeg hadde så lite kontroll på alle andre områder.

Les også
Sarah Jessica Parker deler ærlige tanker om skjønnhet og aldring

– Jeg kan knapt se meg selv i et speil i dag på grunn av den perioden i livet mitt.

Les også: Slik ser ikke Gigi Hadid ut lenger

Siste saker

Mest lest nå
Les mer