Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
mars-jacobs

– Jeg er mer bekymret for Marc Jacobs enn for presidenten i USA

Fremtiden er usikker for Marc Jacobs hos hans selvtitulerte merke.

I mai forlot Sabastian Suhl stillingen sin som konsernsjef for Marc Jacobs. Han gikk av etter kun tre år, ettersom det amerikanske klesmerket har opplevd stor nedgang.

– Jeg er mer bekymret for Marc Jacobs enn for presidenten i USA, uttalte sjefen for luksusgiganten LVMH i januar, Bernard Arnault, som eier Marc Jacobs.

Det står altså virkelig dårlig til med luksusmerket som forrige sesong presenterte en kolleksjon basert på old school hip hop-stil. Eric Marechalle står for tur til å ta over sjefsstolen. Han går fra stillingen som konsernsjef for Kenzo, hvor han har blitt kjent for å sette det franske motehuset på «kulhetskartet» igjen. Marechalle skal implementere enn helt ny strategi hos Marc Jacobs for å hjelpe det tilbake på rett spor.

I det Marechalle innfører sin nye plan er det usikkert om Marc Jacobs selv vil beholde stillingen som designer hos sitt selvtitulerte merke, ifølge BoF. Flere kilder, både tidligere og nåværende ansatte, sier at den amerikanske klesdesigner muligens må gå fra sin daglige involvering i merket han startet opp i 1986 – eller forlate det helt. 

Den 54-årige New Yorkeren var designer hos Louis Vuitton i 16 år, og da han forlot det franske motehuset i 2013 var planen at han skulle ha tiden til å gjøre Marc Jacobs til det ledende amerikanske merket – igjen. Det var dog lettere sagt enn gjort, og det amerikanske motehuset har fortsatt med den negative utviklingen. I dag skal Marc Jacobs være verdt halvparten av det det var i sin storhetstid.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Les også: Michael Kors kjøper opp luksusmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer