Skål det nye året inn med disse tre digge og enkle oppskriftene.
Nyttårsaften nærmer seg med stormskritt, men hva skal du servere? Blir det de sedvanlige boblene, øl eller vin, eller skal du slå på stortromma med et par digge, men enkle drinker?
Å skåle det nye året inn med classy drinker som ikke tar lang tid å lage høres helt riktig ut for oss.
Her deler to Oslo-bartendere sine beste tips til drinker på nyttårsaften.
Krydret sour drink fra Meyers
– Mandy Sour er en deilig juledrink basert på en sour drink, med en krydret, sursøt smak. Perfekt etter et tyngre måltid for de som ikke liker ren akevitt, sier Jørgen Myhr Stokke, barsjef på Meyers.
Mandy Sour
Du trenger:
4 cl akevitt
2 cl aperol
3 cl sitronjuice
2 cl simple sirup
1 cl aquafaba (eller eggehvite)
3 mandarinbåter
2 mandarinbåter og kanel til pynt
Slik gjør du:
– Muddle 3 mandarinbåter i en shaker. Hell over ingrediensene og dry shake uten is først. Så fyll på is og shake igjen. Dobbeltsil over et frossent coupe glass og pynt med to mandarinbåter på en pinne og en dash med kanel.
Lettdrikkelig nyttårsdrink fra Meyers
– Gin Fizz Spritz er en lettdrikkelig og sommerlig nyttårsdrink. Det er en blanding mellom en klassisk Gin Fizz og en Hylleblomst Spritzer, med agurk for å friske den opp enda litt mer. En fin velkomstdrink til enhver nyttårsfest, sier Myhr Stokke.
Gin Fizz Spritz
Dette trenger du:
4 cl gin
1 cl St. Germain hylleblomst likør
3 cl lime juice
2 cl simple sirup
3 agurkskiver
Klype salt
Musserende vin
Agurk til pynt
Slik gjør du:
Muddle tre agurkskiver i en shaker med en liten klype salt. Tilsett resten av ingrediensene og rist med is. Hell over et longdrink glass og topp med din favoritt-sprudlevin og pynt med en agurkskive på kanten av glasset.
Champagnedrink fra No Stress
Niclaes Norstad, head of education og barsjef på No Stress i Oslo, mener en Triac Fizz passer perfekt til nyttår, spesielt siden han liker å kombinere ting man an bruke til maten eller har liggende fra før. Slik får man brukt opp det man kjøper inn til jul og nyttår.
Triac Fizz
Du trenger:
5 cl Pineau Des Charentes (dessertvin som passer perfekt til ost, riskrem og bløtkake)
1 cl Grand Marnier eller Cointreau
3 cl ferskpresset sitronjuice
1 cl vaniljesirup (hjemmelaget)
Circa 6 cl champagne eller prosecco
Slik gjør du:
– Shake Pineau, Grand Marnier, sitronjuice og vaniljesirupen sammen. Finsil over et champagneglass uten is og topp opp med champagne.
Les også: Slik lager du it-drinken Negroni Sbagliato – med prosecco i