Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Balenciaga
Naomi Campbells anmeldelse av den nye Balenciaga-kolleksjonen er teaser på nettstedet til motehuset. (Kilde: Balenciaga)

Balenciaga presenterer ‘The Lost Tape’ med kultregissør Harmony Korine

Motehuset viser sin høst- og vinterkolleksjon for 2022 idag.

Du har kanskje spottet dem i det siste på Instagram? VHS-kassettene som ulike profiler og Balenciaga-samarbeidspartnere har mottatt? Flere enn én har desperat kommentert: ‘Men hvor er videospilleren min!?’

Balenciaga
VHS-kassetten som motehuset har sendt ut. (Foto: Instagram)

Balenciaga har befestet en posisjon som det mest innovative og innflytelsesrike motehuset idag, og klarer alltid å overraske med unike visninger og nye prosjekter.

Og det kan virke som koronapandemien har akselerert kreativiteten. Siden pandemien satt en stopper for fysiske visninger slik vi kjenner dem, har motehuset lansert spillet ‘Afterworld: The Age of Tomorrow’ – en VR-simulert og dystopisk reise gjennom dataanimerte landskap og bybilder, en musikkvideo gjennom et Paris i lockdown og ikke minst – en spesiallaget Simpsons-episode.

Denne gang er intet unntak.

Balenciaga
Kritiker Cathy Horyn uttaler seg om mote i en teaser. (Kilde: Balenciaga)

Prosjektet ‘The Lost Tapes’ spiller på teknologinostalgi og den særegne kvaliteten det analoge videoformatet gir. Filmen som presenterer motehusets Høst- og Vinterkolleksjon 2022 er et samarbeid med filmskaper Harmony Korine. Showinvitasjonen til ‘The Lost Tape’ lyder: ‘Hi – I found this wow – I made it for you many years ago and i finnaly (sic) found it. Harmony.’

Korine er mest kjent som uavhengig filmskaper og for klassikere som Gummo og ikke minst Spring Breakers med blant andre Selena Gomez, som kom i 2012. Nå har han skapt en visningsfilm som hinter til 90-tallets dokumentariske Fashion TV – og det ser ut som Balenciaga har satset på et svært så eksklusivt og hemmelig event. Det på tross av en nøktern scenografi og setting langt unna de spektakulære visningene vi er vant til å se fra den kanten.

Les også
Balenciaga har sluppet «søplete» veske til 18 000 kroner
Balenciaga
Motehusets visning for Høst-/ Vinter 2022 var en eksklusiv, analog affære. (Kilde: Balenciaga)

Og frykt ikke – filmen er selvfølgelig også tilgjengelig på nett. Se alle teaserne og filmen her!

Les også: Nå er Balenciaga verdens mest populære merke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer