Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Badendyck om Costume-avgangen: – Tenkt på dette en stund

Tidligere denne uken ble det kjent at Hege Aurelie Badendyck forlater stillingen som sjefsredaktør i Costume.

Badendyck har jobbet i Costume i åtte år, først som motejournalist og moteredaktør, før hun i 2014 tok over sjefsstillingen etter Vanessa Rudjord.

– Som med alle store avgjørelser er det klart at jeg har tenkt på dette en liten stund, forteller Badendyck til Melk & Honning.

Screen Shot 2016-03-09 at 08.38.52

Foto via Instagram

Høydepunktene i Costume har vært mange ifølge den avtroppende sjefsredaktøren, men peker på et par øyeblikk som sitter ekstra sterkt i minnet.

–  Første gangen jeg jobbet med Iselin Steiro husker jeg ekstremt godt, samt første gang jeg møtte Patrick Demarchelier. Og noen år tilbake da Jørgen Gomnæs og jeg helt uventet fikk en hel dag i Paris med heite Ashley Smith og skøyt en serie nesten uten at jeg hadde styling. Det å møte og intervjue Erdem (som jeg er veldig fan av) like før han virkelig ble stor var også veldig stas.

I fjor kåret Melk & Honning Badendyck til mote-Norges mektigste, med blant annet den begrunnelse at hun sørget for magasinets første forside med mørk modell.

– Mitt første cover som sjefsredaktør som jeg og fotograf Renate Torseth gjorde med Sonja Wanda – det var helt spesielt og betydde mye for meg. 

Selv om «motenorges mektigste» tar av seg redaktørhatten, vil hun fortsette å jobbe i Bonnier Media med å utvikle motemagasinet som merkevare.

– Fordelene med det er at jeg blir mer fleksibel og kan gjøre jobber jeg ikke har kunnet gjøre som redaktør. Ulempen er at jeg ikke kan slå i bordet som editor-in-chief! 

Badendyck har flere prosjekter i tankene framover, men vil ikke avsløre noe spesifikt.

– Jeg vil gjøre noe kreativt, noe som er fleksibelt og noe som tåler tiden vi lever i.

Les også: Hege Aurelie Badendyck: – Attitude er så last year!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer