Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anna Wintour på Met-gallaen i 2021. Foto: Theo Wargo/Getty Images

Anna Wintour om den første gangen hun deltok på the Met Gala

– Den mest glamorøse kvelden jeg noen gang hadde vært på.

Det er kanskje vanskelig å se for seg Anna Wintour som noe annet enn dronningen av the Met Gala. Men slik har det ikke alltid vært.

I den nyeste episoden av podcasten Table for Two With Bruce Bozzi forteller Vogue-redaktøren om den første gangen hun deltok på gallaen. Som ble arrangert for første gang i 1948.

Men det var da den fransk-amerikanske motespaltisten og redaktøren Diana Vreeland tok over ansvaret at det hele ble mer kjendisorientert.

– Jeg var klar over The Met og arbeidet de gjorde da jeg først bodde i New York og var juniorredaktør i New York Magazine, sier Wintour.

– Jeg husker at jeg dro til The Met da jeg var der. Og jeg ble imponert av det Mrs. Vreeland hadde gjort. Det virket som det var den mest glamorøse kvelden jeg noen gang hadde vært på, fortsetter hun.

Men Wintour fikk riktignok ikke med seg hele arrangementet…

– Jeg dro ikke på middagen. Jeg hadde ikke råd til å dra på middagen. Så jeg var bare på drinkene, forteller hun.

Anna Wintour om den første gangen hun deltok på Met-gallaen
Anna Wintour på fjorårets Met Gala. Foto: Mike Coppola/Getty Images

Diana Vreeland ledet gallaen frem til hun døde i 1989. Men det var ikke før i 1995 at Anna Wintour fikk en telefon fra Oscar de la Renta og kona Annette med forespørselen om å ta over.

– De ringte meg for en million år siden og sa «Ville du noen gang vurdert å hjelpe Costume Institute?».

– Da Annette og Oscar ringte meg og lurte på om jeg ville hjelpe, var det ingen storslått plan. Jeg gjorde det bare fordi hvis Oscar ringte, sa du alltid ja.

Les også
Den fineste festivalmoten fra Piknik i Parken 2024

Wintour legger ikke skjul på at hun var en smule naiv.

– Jeg innså ikke hva jeg gikk inn i og det ble noe jeg ble mer og mer lidenskapelig opptatt av med årene. Det vokste med årene, men jeg kan ikke late som om det var en storslått plan eller strategi, sier hun.

Og stort har det uten tvil blitt. Den første mandagen i mai er det tradisjonen tro duket for Met-gallaen, som i år har temaet Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Og Wintour har som alltid med seg et knippe med-verter. I år er Michaela Coel, Penélope Cruz, Dua Lipa og Roger Federer.

Les også: Sarah Ferguson forteller om da hun og prinsesse Diana ble arrestert

Siste saker

Mest lest nå
Les mer