Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anine Bing lanserer samarbeidskolleksjon med Helena Christensen
Naomi Campbell og Helena Christensen i 1993. Foto: Getty Images

Anine Bing og Helena Christensen med designersamarbeid

Lanserer Holiday-kolleksjon inspirert av supermodellens ikoniske 90-tallsstil.

Det er knappe tre uker til adventstiden starter for fullt, men det er kanskje ikke like lett å komme i førjulsstemning i år. Koronapandemien har lagt en heftig demper på det aller meste i 2020. Og trangen etter å shoppe festplagg med fløyel og paljetter melder seg muligens ikke like mye som før. Likevel lanseres festkolleksjonene for fullt.

Nå slipper den danske influenceren, gründeren og modellen Anine Bing en samarbeidskolleksjon med supermodell Helena Christensen – en av verdens største supermodeller på 80- og 90-tallet.

Anine Bing lanserer samarbeidskolleksjon med Helena Christensen
Anine Bing og Helena Christensen. Alle foto: Anine Bing

Resultatet er en Holiday-kolleksjon bestående av ti nøkkelplagg som kan dresses opp og ned, inspirert av Helena Christensens ikoniske 90-tallsstil med blant annet blazere, løse dressbukser, jumpsuits og en rocka t-skjorte med en ung Christensen på. Los Angeles-baserte Anine Bing er siden 2012 blitt kjent for blant annet sine sterke powersuits.

Anine Bing lanserer samarbeidskolleksjon med Helena Christensen

Inspirert av 90-tallet

De to damene møttes for første gang i New York i fjor ved en tilfeldighet, hvor de oppdaget at de hadde mye til felles. Begge er danske og har reist mye rundt om i verden som modeller fra ung alder av. I tillegg elsker begge rock ‘n’ roll musikk, kultur og mote. I et år har danskene samarbeidet om en kapselkolleksjon. Og da koronapandemien slo ned i våres, fortsatte arbeidet over Zoom, skriver britiske Vogue.

Anine Bing og Helena Christensen er helt tydelig fans av hverandre.

Anine Bing lanserer samarbeidskolleksjon med Helena Christensen

– Jeg har alltid omfavnet den klassiske off-duty modellooken, det har vært en inspirasjonskilde for Anine Bing siden dag én. Helena er en så ikonisk supermodell og jeg har alltid beundret arbeidet hennes. Da jeg fikk sjansen til å møte henne i egen person, fant vi øyeblikkelig tonen på grunn av våre danske røtter og felles interesser. Å jobbe med Helena på denne kapselkolleksjonen har vært så morsomt – vi har tatt noen klassiske plagg fra 90-tallet og lagt til en moderne tvist med litt edge, sier Anine Bing i en pressemelding.

It-merket samarbeider med legendarisk supermodell

– Jeg har vært en fan av Anines design i flere år nå. Jeg bor like ved butikken hennes i West Village og liker alltid å finne kule ting der. Dette er også der jeg en dag møtte på Anine, og vi klikket på øyeblikket og begynte å snakke om å samarbeide på et prosjekt. Å lage denne kolleksjonen med henne var så spesielt siden jeg kunne hente inspirasjon fra min egen personlige stil og mikse det med hennes uanstrengte edgy design, sier Helena Christensen.

Anine Bing lanserer samarbeidskolleksjon med Helena Christensen

Les også: H&M samarbeider med ikonisk designer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer